Вежди Рашидов каза това, коментирайки публикация на в. "Телеграф", в която се твърди, че килията, в която е държан Васил Левски в някогашния конак, е унищожена по време на ремонта, който е бил разпореден от предишното ръководство на Министерство на културата.

Той отрече ремонтът на Националната художествена галерия да е съсипала килията на Левски.

„ Вие откога знаете, че това е килията на Левски, кой е казал? Аз го научих сега. Явно, че няма метла в музея. Някой трябва да измете малко. Да, в момента то е склад, но всичко е бяло, има теракота. Първо, никой не е доказал, че това е килията на Левски. Другото – това мазе, когато влязох да правим музей на социализма, имаше до коленете кал. 50 години в това мазе не са влизали хора. В тази килия нищо не е разрушено. Единственото, което е направено, изпълнен е един проект, който проект са го правили преди аз да стана министър", посочи Рашидов пред Нова телевизия.

Той подчерта, че е търсил и намерил европейски пари и че е ремонтирал този запуснат музуй от 60 години.

"Нищо не е разрушено. На едни метални лайсни е сложен фазер, за да е по-чисто. Когато от БАН установят, че това е килията на Левски, гипсофазерът се маха за един час. И ако беше доказано, че това е килия на Левски, аз съм първият човек, който щях да направя проект, за да възстановя археологията”, допълни Вежди Рашидов.

"Има опасност от диктатура"

 
Депутатът от ГЕРБ Рашидов посочи още, че тези обвинения спрямо него са дело на вестниците на Делян Пеевски. Той посочи, че медиите в страната започнали да се купуват в сараите в "Бояна".

"90% от медиите са в ръцете на един човек. Те се превърнаха от четвърта в първа власт. В България има опасност от диктатура. Словото е силно нещо, то е по-силно от куршум. Това нещо се превърна в килърство и накрая ще съсипе всичко в България", посочи още Вежди Рашидов.

Той добави, че очевидно кампанията срещу него цели да го изкара от политиката.

"Не могат да преживеят, че бях първият, който разби бастиона на Доган в Кърджали на избори", допълни Рашидов.