Демонстрацията на Орлов мост е приключила тази сутрин. Движението на най-възловото кръстовище в София вече е освободено след 18-часов палатков лагер от протестиращи срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор. Въпреки това от МВР предупреждават шофьорите да използват алтернативни маршрути заради опасността пътният възел да бъде блокиран отново.

Проведената процедура вчера премина под натиск от улицата в две посоки. Около сградата на ВСС демонстранти настояваха Пленумът да избере Иван Гешев. Противниците на номинацията му първоначално се събраха пред Съдебната палата, но по-късно решиха да се преместят на Орлов мост. Това създаде проблеми с пътния трафик, които се усетиха в почти цяла София. 

В 9.30 днес недоволните от избора на ВСС ще се преместят пред Президентството. Те ще поискат от държавния глава отказ от подписване на указа за назначаване. 

Пленумът на ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор с 20 гласа "за" и 4 "против". За официалното встъпване в длъжност е необходимо държавният глава Румен Радев да утвърди решението с президентски указ.