Спокойно протече изборният ден до 19 часа и без сериозни нарушения. Финансовият министър Асен Василев така и не успя да гласува. До урните с бебе на ръце отидоха бившата началничка на кабинета "Петков" Лена Бориславова и партньорът ѝ - депутатът от ПП Мирослав Иванов. Младоженци пък оставиха гостите си, за да пуснат бюлетини в урните, а 99-годишен мъж отиде на самоход до избирателната секция. На места бюлетините не достигнаха и се наложи да бъдат препечатвани нови.

До обед повечето властимащи вече бяха дали своя глас - вижте тук, а всичко по-интересно до обедните часове - може да намерите тук.

Ето и по-интересното до 19 часа: 

18:30
Лена Бориславова и Мирослав Иванов гласуваха с бебето на ръце
Двамата упражниха правото си на вот в столичното 51 СУ "Елисавета Багряна"

17.58
Младоженци оставиха гостите си, за да гласуват. Видинчанин пусна вот 2 дни преди да стане на 99 г.
Стела и Мирослав Бакалови упражниха правото си на глас в избирателната секция във великотърновското село Къпиново

17.38
Избирателната активност леко се покачва, към 16 часа е 34,16%
За сравнение избирателната активност към 11 часа беше 12,3%. През 2019 г. избирателната активност към 12.30 ч. в страната бе 18,26 на сто

16.55
Двама задържани за търговия с вот в Сливенско
Двама са задържани по подозрения за търговия с вот в сливенското село Тополчане, съобщиха от сливенската полиция. При задържането на единия в него са намерени наркотични вещества. В ОИК Сливен са получени няколко сигнала за нарушения: първият е за случай, при който майката на кандидат за кмет е в секционна комисия, а вторият - че досегашният кмет и нейната дъщеря са агитирали избиратели за кого да гласуват. Постъпили са и сигнали за разположени агитационни материали в противоречие с изборното законодателство.

16.42
Асен Василев внесе жалба в ОИК-Хасково срещу отказа да гласува
Комисията препрати документа към Община Хасково

16.39
"Информационно обслужване" алармира за фалшива кореспонденция със зам.-министъра с кодовете
"Електронно съобщение с подобно съдържание не съществува", обясниха от доставчика на ИТ услуги за публичната администрация и отсякоха, че няма да допуснат да бъдат "въвлечени в опитите за дискредитация на изборите" 

16.03
Корнелия Нинова: Решението за отмяна на машините не е повлияло тежко
Гласувах за промяна на досегашния модел на управление на столицата, истинската промяна да започне на местните избори, тъй като на националните тя не можа да стане.  

15.13
И Румен Радев отказва да публикува доклада за "Кодгейт"
Гласувах за развитието на София като модерна, европейска столица, каквато всички българи искаме и имаме правото да видим, каза президентът

14:54
Хванаха съпруга на кандидат за кмет с избирателни списъци в колата
Задържаха съпругата на кандидат за кмет на старозагорското село Юлиево, община Мъглиж, с избирателни списъци. Случаят е от около 14:00 часа, в непосредствена близост до избирателна секция в селото, органи на реда спират джип, управляван от съпругата на единия от кандидатите за кмет на селото. В колата са открити списъци с имена на избиратели. На място се извършва оглед на автомобила от криминалисти.