Вероник Матю написа в социалната мрежа Twitter, че социалистическото правителство на България организира репресии срещу лидер от опозицията, който е получил признание за ефикасната си работа срещу мафията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Коментарът й е по повод съдебните дела срещу зам.-председателя на партията и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Самият той вече заяви, че репресиите срещу него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов продължават. Бившият министър, който има три повдигнати обвинения, обясни, че очаква и четвърто.
По думите му репресиите били единственият начин да бъдат уязвени силните фигури ва ГЕРБ.

Миналата седмица зам.-председателят на ГЕРБ получи третото обвинение - за длъжностно присвояване в големи размери. Според прокуратурата, като министър Цветанов е ощетил държавата с 50 000 лева от бюджета на МВР.

Парите са били изплатени в нарушение на закона като обезщетение за освобождаването на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, който в този момент е бил в затвора в Ловеч.

Наложена му бе най-леката мярка за неотклонение - "подписка", но и забрана да напуска страната. Цветанов се закани да съди държавата в Страсбург.

Ексминистърът бе обвинен преди това за съзнателно бездействие, с което е допуснал негови подчинени от СДОТО да извършват престъпления при използване на СРС-т, както и за разследването срещу Орлин Тодоров, защото отказал да го подслушват.