Срещу него бяха разпространени секретни документи, че преди години е бил разработван за връзки с престъпници.

От прокуратурата съобщиха следното:

"Във връзка с получените в Софийска градска прокуратура (СГП) сканирани копия на класифицирани документи, в хода на извършената проверка от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Флоров. От анализа на получените по електронен път материали е установено, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири)."

От съдържанието им, както и от други доказателствени източници е направен извод, че има достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай), обясниха от държавното обвинение.

Според данните в изтеклите документи още преди 10 години е имало непроверена оперативна информация, че Флоров е работил по делото за нарколабораторията в Опицвет и срещу 20 000 германски марки се ангажирал да предупреждава обектите при възникване на заплаха срещу тях.

Градският прокурор на София Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи Петя Първанова за образуваното днес срещу Флоров досъдебно производство и е предложил спрямо него да бъдат предприети мерки по Закона за МВР.

В хода на разследването, което ще се провежда от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация). Държавното обвинение вече обяви, че ще проверява как са изтекли секретните документи от МВР.

По-рано бившият вътрешен министър Богомил Бонев потвърди, че Флоров наистина е бил разработван още през 1999 г. и тогава е имало данни да бъде дисциплинарно уволнен, но това не е направено, за да бъдат уличени и други хора от схемата.