Бившият председател на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров наруши мълчанието си, което продължава повече от година, след като подаде оставка от поста и отиде да работи като прокурор във Върховна касационна прокуратура.

Цацаров реагира на думи на Кирил Петков от негов пост във Фейсбук, с който съпредседателят на ПП изтъква заслуги за това, че Гешев вече не е главен прокурор, а Цацаров не е шеф на КПКОНПИ.

"Сотир Цацаров вече не е председател на КПКОНПИ. Иван Гешев вече не е главен прокурор. Единият ме съди лично, другият ми иска имунитета след 2 години затворено производство. Важното е, че промяната продължава", написа Кирил Петков.

В отговор Сотир Цацаров напомня, че не Кирил Петков го е махнал от поста, а лично той си е подал оставката.

"Оставката ми като председател на КПКОНПИ е резултат на лично решение, свързано с личния ми живот. Приносът на г-н Петков за тази оставка е нулев. Допускът ми до класифицирана информация, за чието отнемане той съобщи в национален ефир преди дори да ми бъде връчен, бе възстановен от ДКСИ (Държавна комисия по сигурността на информацията) след извършена проверка", заяви Цацаров пред "24 часа".

И в същата стилистика продължава с неговия прочит на фактите и събитията на днешната политическа сцена.

"А иначе...Кирил Петков вече не е министър- председател. Кирил Петков се коалира с Бойко Борисов.

Кирил Петков обсъжда промени в Конституцията с Делян Пеевски.

Важното е, че Промяната, която Кирил Петков обеща на целия ни народ, продължава", казва Сотир Цацаров.