"Сотир Цацаров вече не е председател на КПКОНПИ. Иван Гешев вече не е главен прокурор. Единият ме съди лично, другият ми иска имунитета след 2 години затворено производство. Важното е, че промяната продължава." Това написа във фейсбука си съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Коментарът му е повод указа, с който президентът Румен Радев освободи Иван Гешев като главен прокурор.

На 12 юни главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на Кирил Петков във връзка с досъдебно производство относно писмена декларация, подадена от Петков на основание чл. 110 от Конституцията на Република България. "В предложението на наблюдаващия прокурор от СРП се посочва, че Кирил Петков е подал декларацията пред орган на власт - президента на Република България, като в нея съзнателно е затаил истина - наличие на двойно гражданство, и потвърдил неистина - отговаряне на условията за избиране на народни представители (престъпление по чл. 313 ал. 1 от НК)", съобщиха тогава от прокуратурата.

Пред bTV  Надежда Йорданова от "Демократична България" заяви: "ВСС трябва да избере временно изпълняващ длъжността прокурор, който в себе си да концентрира доверия, защото рушенето на престижа на тази институция на прокуратурата трябва да спре. Обществото трябва да започне да вярва, че прокуратурата действа в обществен интерес, а не като чадър за един и бухалка за други".