Данаилов най-често бе лансиран като кандидат-президент, но многократно отказва номинацията.

Той посочил името на Кадиев на среща с млади социалисти късно в понеделник, разказа пред "Дневник" председателят на младежкото обединение в София Гергана Алексова.
Тя обясни, че Данаилов е съобщил новината за Кадиев пред тях, защото ръководството на БСП не го чува.
Актьорът бил натъжен, че БСП го употребява, без негово съгласие, допълва КРОСС.

В отговор на многобройните въпроси за профила на левия претендент за държавен глава депутатът посъветвал младежите да търсят по-близо до своето поколение. Той посочил, че номинираният "трябва да владее чужди езици и да е биткаджия", и заявил, че неговият кандидат е Георги Кадиев.

Стефан Данаилов повторил пред младите социалисти, че не желае да се кандидатира за поста, защото е от хората, които добре преценяват себе си, и си дава сметка, че не става за президент.

Самият Георги Кадиев пък съобщи за „Радио К2” и "Дневник", че току-що научава новината.

Сутринта пред Нова телевизия той коментира евентуална кандидатура на Данаилов: "Сега на кандидата за президент, освен ако не е Стефан Данаилов, защото той няма нужда от кампания, на всички останали ще им липсва време".
Според Кадиев БСП е пропуснала да организира вътрешни избори. Лично той гласува на предварителния вот на Синята коалиция.

По-късно в съобщение до медиите Кадиев заяви по повод предлагането на кандидатурата му за президент, че високо оценява доверието на най-популярното лице на БСП - Стефан Данаилов, но "номиниран съм за кандидат за кмет и това е моята задача в момента".
"Искам БСП да излъчва стабилност, сигурност, сила. Силата на един политик не е в конгресите, които е спечелил, а в битките, които води. Убеден съм, че кандидатурата на БСП трябва да бъде политически ясна, за да сме истинската алтернатива на управлението на ГЕРБ," смята Георги Кадиев.