Въпреки че вчера от левицата заявиха, че ще поискат обявяване на вота в София за невалиден, днес в ефира на bTV той не излключи възможността да се стигне до цялостно касиране на изборите.

При такъва вариант бившият премиер посъветва управляващите да вземат необходимите 20 млн.лв, за които говори Бойко Борисов, от средствата за подслушване. Станишев беше категоричен, че правителството носи отговорността за провеждането на изборите.
„Управляващите трябва да мълчат гузно”, добави лидерът на БСП, който вчера обяви, че има 700 000 невалидни бюлетини, което е много повече от обичайното за избори.
По думите му изборите на практика са провалени и е под въпрос законността заради подозренията за манипулиране и фалшифициране на вота.

"Призовавам хората да гласуват. Масовото гласуване е единственият начин да се преодолеят купеният и сплашеният вот.  На тези избори залогът е дали ще позволим еднолично управление, или ще опазим демокрацията в страната. Българите ще изберат дали ще дадат властта на една групировка, която действа по мутренски, или ще опазят правото си да гласуват свободно", каза още лидерът на социалистите, като определи тези избори за най- скандалните за последните 20 години.

„Не може самозабравила се власт да потъпква фундаменталното ни право. Няма да позволим тези хора, които провалиха изборите, да се измъкнат, все едно че нищо не се е случило”, категорично заяви Сергей Станишев.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче заяви, че няма причини за касиране на изборите. Премиерът Бойко Борисов пък коментира: "Като искат да касират изборите, да ги касират. Но аз не виждам никакво основание за това".