Лидерите на коалицията "Обединени патриоти" днес се събират, за да обсъдят искания на "Атака" и на НФСБ.

"Атака" и нейният лидер Волен Сидеров настояват за оставка на Валери Симеонов от вицепремиерския пост. НФСБ пък иска смяна на Сидеров от поста председател на ПГ на ОП заради обидни квалификации към Валери Симеонов.

Оставка на Валери Симеонов искат и протестиращите пред МС майки на деца с увреждания, обидени от негово изказване, в което ги нарича "кресливи жени" с "уж болни деца". 

Вчера Симеонов заяви, че би подал оставка само ако му я поискат едновременно трима души - председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Борисов вече каза, че ако поиска оставката на Симеонов, ще предизвика катастрофа в управлението. Сидеров му отговори, че не оставката, а стоенето на инат във властта от страна на Симеонов може да коства сигурността на управлението.

Красимир Каракачанов обяви пред медиите, че е изпратил покани до двамата си колеги за Коалиционен съвет. "Каквото имам да кажа, там ще го кажа. След което вече ще го кажа и на вас", изтъкна той.

От "Атака" до вчера не бяха решили дали да се отзоват на поканата. Зам.-председателят на партията Десислав Чуколов коментира пред БНР, че на него не му се сядало "на една маса с този господин" (има предвид Симеонов).

"Доста ще помисля дали да отида. Понякога трябва да се правят компромиси, но мисля, че този път този компромис няма да го направя", отбеляза Чуколов.

Ако все пак отидат, въпросът, който трябва да решават, според него, бил следният: "Трябва да се мисли реално наистина как да се направи така, че това правителство да не падне заради този господин."