Думите на премиера Бойко Борисов, че няма да поиска оставката на Валери Симеонов заради протеста на майките, защото така ще падне правителството, са дори по-цинични от словата на самия Симеонов. Така на практика Борисов се солидализира с него. Това коментира днес пред журналисти в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия.

По-рано премиерът заяви, че ако освободи от поста вицепремиера, правителството ще падне, а това ще доведе до хаос в страната. Не мога да допусна това, заяви Борисов. 

"Всъщност казаното от Симеонов изкара на показ истинското лице на Борисов. За тези хора няма нищо свято - нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки", каза лидерът на БСП.

Според Нинова сега съдбата на правителството вече е в ръцете на Красимир Каракачанов, защото от неговата позиция щяло да зависи дали голямата коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти" ще остане стабилна.

Волен Сидеров вече поиска оставката на Симеонов, припомни тя.

Пак според Нинова Борисов не бил прав да прогнозира, че ако правителството му подаде оставка и президентът Румен Радев назначи служебен кабинет, страната ще изпадне в хаос.

Така се следва конституционният ред, а и по-голям хаос от сегашния у нас едва ли може да настъпи, каза тя.

По думите й БСП не се борела просто една партия да смени друга във властта, а искала да промени модела на управлението.

Междувременно протестът на майките на деца с увреждания, които настояха за оставката на Симеонов, продължава и тази вечер пред Министерски съвет. Жените се събраха още на обяд. 

Протести има и в други градове.