"Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки ги на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Последва вълна от реакции на възмущение и искания за оставката на вицепремиера. 

Самият Симеонов отговори, че оставка ще подаде само ако му бъде поискана едновременно от премиера Бойко Борисов и лидерите на ВМРО и "Атака" - Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Но според него няма за какво да подава оставка. Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи, потвърди вицепремиерът.

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов каза, че ако поиска оставката на Симеонов, може да предизвика катастрофа и да се счупи цялата конструкция на управлението. Премиерът призова майките да не бързат с искането на оставка на Валери Симеонов, за да може да бъдат изпълнени техните искания. Борисов призова и към разбирателство коалицията Обединение патриоти: в нея Волен Сидеров иска оставката на Симеонов, а ВМРО още не са обявили позицията си