Гостите можеха да посетят кабинета на държавния глава и заседателните зали, в които той провежда работните и официалните си срещи. Можеха да се видят и висшите държавни отличия – ордени и медали, с които президентът удостоява за особени заслуги изявени български и чуждестранни общественици, спортисти, политици, дипломати и граждани.

За първи път президентската институция бе домакин на експозиции на млади творци. Възпитаници на Националната художествена академия поставиха изложбата "Свободно пространство", която включва скулптурни произведения, графики, живопис и дърворезба.

  Изложени бяха и каменни пластики, изработени от учениците от Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино. Гимназията е едно от двете училища в Европа, които провеждат обучение по специалностите "Каменоделство" и "Скулптура".

Президентската администрация отвори вратите си за граждани за втори път, а държавният глава се ангажира инициативата да стане редовна. През май 2012 г. около 1600 граждани посетиха сградата на "Дондуков" 2, напомнят от прессекретариата.

Вижте снимки