Премиерът Гълъб Донев постави като задача №1 овладяването на вълната от произшествия по пътищата на страната. Той поздрави политическото и професионалното ръководство на МВР по време на националното му съвещание и го увери, че държавата е зад него в тази битка.

"Всяко съобщение за катастрофа ме изпълва гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Настоявам да бъдем нетърпими към всеки, който не спазва правилата, направете възможното и невъзможното, за да овладеем войната по пътищата на страната", призова Гълъб Донев.

"Непосредствената задача е подготовката и провеждането на честни и свободни избори", обърна се още към служителите на МВР премиерът, като ги увери, че не са сами. "Правителството ще направи всичко, за да има единодействие и на национално, и на местно ниво в борбата с купения вот", обеща служебният министър-председател. 

Той отправи поздрав към всички служители на МВР за усилията, защото "обикновено забелязваме пропуските, а не забелязваме свършеното". "Вашата професия е от тези, в коиито нямаш право на грешка, защото може да бъде поставен под риск животът и здравето на много хора", каза още Донев и помоли ръководствата на дирекциите на МВР на нацоналното съвещание да сведат неговата благодарност до всеки редови служител в страната.

Снимка: БТА

"Законност в действията от всеки един служител" - за това настоя пък вътрешния министър Иван Демерджиев и изведе мотото пред органите на реда - резултати.

"Всеки от вас, който спазва този принцип в действията си, ще има пълната подкрепа на ръководството. Всеки, който не спазва и извършва правонарушение и престъпление, - ще бъдем безкомпромисни към този тип прояви. Основната задача е да организираме провеждането на изборния процес да протече спокойно и сигурно", каза Иван Демерджиев.

Снимка: БТА

"Ние добре знаем какви са порочните практики", каза той относно купения вот и призова да се положат всички усилия, за да се издирят лицата, които стоят зад купения и корпоративния вот.

"Този наш приоритет ние трбва да го изпълним възможно най-добре, за да получим уважението, което институцията заслужава", добави още Демерджиев.

Снимка: БТА

"За пътнотранспортните произшествия идеята е да не провеждаме кампании, а да предприемем мерки, които да работят в краткосрочен и дългосрочен план", заяви служебният вътрешен министър.

Той не скри, че е обезпокоен от засилващия се мигрантски натиск по границите.

"Очаквам от всеки от вас резултати, те ще бъдат резултати за българските граждани и обществото", отбеляза още министър Иван Демерджиев, като преди това се спря и на останалите приоритети пред МВР през следващите два месеца, сред тях - и отпорът на конвенционалната престъпност.

Снимка: БТА