Сигналът за горящата партийна сграда на Николай Бареков е подаден малко преди 2 часа тази нощ. Изпратеният на място екип е потушил огъня.

Няма данни за умишлен палеж, вероятната причина за възникналия пожар е късо съединение, е констатацията след извършения на място оглед, съобщават от полицията.

Николай Бареков откри офиса си в Стара Загора на 14 декември с водосвет и се срещна с граждани.

Бареков не вярва на полицията

Според бившия журналист и настоящ политик полицията прибързано е обявила причината за огъня- късо съединение, без да се разследва версията- умишлен палеж.

"Винаги при голям пожар се разследва и версията за умишлен палеж. В офиса работеха юрист и доброволци, които помагаха безвъзмездно на изпаднали в беда хора. Това се прави за първи път в страната и закономерно предизвиква злобата и завистта на конкурентните партии", заяви Бареков, цитиран от БГНЕС.

Той обяви, че смята пожара за умишлен, докато не му се предоставят доказателства за обратното.

"Това е поредното посегателство срещу наше имущество, което нанесе щети за хиляди левове с унищоженото оборудване и техника в офис, изграден с наши средства на общинска територия. Припомням, че по време на митинга на ГЕРБ в Пловдив бе потрошен централният ни офис там", каза още Бареков.