Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов изрази възмущението си от коментарите на ПП, че Нидерландия ни е отрязала за Шенген заради връщането на хартиената бюлетина.

"Идеята да свържеш хартиената бюлетина и смесеното гласуване с неприемането ни в Шенген, може да хрумне само на хора със синдром на деперсонализация-дереализация. Бива демагогия и глупости, но това вече трябва да бъде категоризирано като медицински случай и активно лекувано", заяви депутатът от ГЕРБ с пост във Фейсбук.

"Това е като някой да заяви, че не са ни приели в Шенген заради онова видео, в което липсваше парапетът", добави той по повод тезата на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че причината да ни отрежат от Шенген е фактът, че европейските лидери не вярват на Бойко Борисов.

"Между другото, подобни проявления на откровена пропагандна шизофрения могат да бъдат наблюдавани ежедневно от рупорите на кремълската пропаганда, като Олга Скабеева и Владимир Соловьов. Тъпо облъчване с отдавна омръзнали на всички клишета. Като логиката е - колкото и безпринципно да постъпваме, колкото и да лъжем, "наше дело правое" и всичко е позволено в името на революционните идеали. Защото всичко, което не сме ние, е "статукво", "мафия", "рептили", "илюминати" и т.н.", коментира още Митов.