Зад повечето политици, които се надъхват с псевдопатриотизъм, се крие една проста истина - искат повече власт или не искат да отстъпят власт, която вече са имали. Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Мнението му е по повод вчерашното изказване на президента Румен Радев, който заяви, че овладяването на МВР и службите за сигурност от правителството цели експлоатирането им за користни политически и икономически цели, както и за опорочаване на изборния процес. Относно националния празник, държавният глава припомни, че Трети март остава кауза, която обединява милиони българи навсякъде по света. 

"Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен, въпреки показните убийства, ужасяващите престъпления на насилие и смразяващи криминални хроники. Сигурността на хората е по-важна от нечия лична нужда за контрол", написа съпредседателят на ПП.

Според Петков "псевдонационализмът е взел на мушка като лесна мишена за популизъм" темата за Трети март.

"Този празник е много важен ден за българската история и ще остане важен завинаги. Аз искам да е празник, който цяла България празнува и да не забравя никога", отбелязва той. И обяснява, че предложението 24 май да бъде национален празник не омаловажа значението на 3 март.

"България може да бъде отново велика и просперираща страна, когато знанието и образованието са поставени в култ за бъдещите поколения. Точно там се крие истинският патриотизъм, който гледа и към бъдещето на нашите деца", завършва постът на Петков.