Аз лично харесвам министъра на отбраната Тодор Тагарев и мисля, че се справя много добре, каза днес във Варна Кирил Петков, съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ). По думите му с действията си през последните дни, заради които политически сили му поискаха оставката, Тагарев просто е искал по-бързо да модернизира армията. Сега ще трябва да изчака да минат изборите, обясни Петков. И допълни, че според него правителството засега се справя отлично.

Петков каза още, че Бойко Борисов и Делян Пеевски всеки ден излизат и се хвалят с някаква добра стъпка напред, но не казват, че тя е част от реформаторската програма на ПП-ДБ. Ако ГЕРБ и ДПС продължават да се хвалят с нашите реформи, нямаме проблем, важното е нещата да се случват, допълни Петков.

Реално през изминалата седмица подкрепихме голяма част от исканията на протестиращите, каза още Петков. Той припомни за приетата пътна карта, която няма никакви междинни години до 2038 г. за ограничаване на въглищните мощности. Петков увери, че кабинетът води непрекъснат диалог с Европейската комисия, за да може страната ни да спазва условията, но и да отговори на желанията на протестиращите и на българската енергетика като цяло.