Не се впускам в изборната надпревара за кметския пост в Сливен "от гол ентусиазъм", заяви Йордан Лечков в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Според него в края на мандата му през 2011 г. Сливен е бил на едно от водещите места сред общините в страната, а сега е на последно "заедно с Враца".

"Все още изпълняват проекти от времето на Йордан Лечков като кмет, което е показателно", смята бившият кмет на Сливен.

"Създал съм администрация, която работи добре", заяви той, но не отговори защо градската управа не е работела с успех след него, предвид че са същите хора. Според него това е част от общата ситуация в държавата, където много неща не са наред.

"Един кмет не трябва да знае всичко", заяви бившият градоначалник на Сливен, коментирайки случая с пастора от квартал "Надежда", който е осъден за педофилия във Великобритания. При този казус пропуските трябва да се търсят в социалните служби, смята той и вижда в това още един пример за проблемите в държавата.

Фактът, че през последния му мандат улиците на града са били постоянно разкопани, което предизвика недоволството на неговите жители, показва, че е "имало проекти", заяви Лечков.

Той ще бъде алтернатива на статуквото в настоящите избори и затова е нарекъл своята политическа сила "Нова алтернатива". Предизборната си кампанията ще финансира със собствени средства.

"Сталин е казал, че не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете". С тази сентенция Лечков обясни изборната си загуба на предишния местен вот и заяви, че е убеден в неправилното броене бюлетините тогава.

"Ще стигна до балотаж", прогнозира пък сега представянето си на предстоящите местни избори Лечков.

Какво още каза Йордан Лечков за предизборната си кампания и ситуацията около българския национален отбор, гледайте във видеото от "Тази сутрин".