Програмата предвижда съвместни срещи между министрите от двете държави, както и заседание на българското и израелското правителства, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Предстои да бъдат подписани двустранни споразумения в областта на икономиката.
Нетаняху ще има среща и с президента Георги Първанов.

От Столична община съобщиха какви са забраните за преминаване и паркиране в столицата. От 20.00 ч. в сряда се забранява престоят и паркирането около хотел "Шератон", а от 7.00 ч. сутринта в четвъртък до отпадането на необходимостта -  около хотел "Кемпнски зографски".

Българските министри, които ще участват в съвместното заседание, са Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Николай Младенов, Трайчо Трайко, Росен Плевнелиев, Мирослав Найденов, Ивайло Московски. 
Бенямин Нетаняху води министъра на финансите Ювал Щайниц, министъра на промишлеността, търговията и труда Шалом Симхон, министъра на комуникациите Моше Кахлон, министъра на строителството и благоустройството Ариел Атиас, министъра на вътрешния фронт на отбраната Матан Вилнай, министъра на транспорта и безопасността на движението Израел Кац, министъра на земеделието Орит Нокед.

В сряда министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на земеделието и развитието на селските райони на Израел Орит Нокед посетиха мандрата в с. Домлян, община Карлово, предаде БТА. Двамата се запознаха с технологичните процеси и производствените помещения на предприятието. Те разгледаха на място и уникалната за страната технология за производство на кисело мляко с фибри от българска маслодайна роза.

След като разгледа производството, г-жа Орит Нокед сподели пред журналисти, че е много впечатлена от високото равнище на поддръжка, високите технологии, вложени в производството, а също така и от стриктните високи стандарти, които се прилагат за продукцията.
"С оглед на видяното, смятам, че ние можем да бъдем полезни в областта на генетичното ноу-хау и в управлението на производството на подобен тип продукти", отбеляза тя.

През януари премиерът Бойко Борисов посети Израел и сега Нетаняху връща визитата.