Това Борисов каза пред журналисти в Пловдив в отговор на въпрос до колко проведените частични избори отразяват нагласите на избирателите, предаде БТА.

ГЕРБ спечели изборите в Трън, загуби ги в Гърмен и още две села, но има шанс в балотажи също в две села.

По думите на Борисов във всички избирателни райони, в които ГЕРБ е участвала, имат повече избиратели от последните избори.

В Трън безапелационно спечелихме от първи тур, но изборите в Гърмен са голям срам за българската демокрация, заяви лидерът на партията и добави - "със заплахи за уволнения, със списъка - който гласува за ДПС - дърва, работа в горското.

Според Борисов всичко това го прави ДПС.

В 7 населени места отново само ГЕРБ воюва с общите кандидати на ДПС и БСП и нито "Атака" има кандидат, нито Реформаторският блок, каза Борисов. Той призова партиите, когато дават оценки, да участват на избори, "защото това е най-добрия начин да се покажеш колко струваш".

Първи вот на недоверие - втори вот

Лидерът на ГЕРБ коментира и писмото от председателя на Народното събрание, в което се казва, че разискванията по вота на недоверие към правителството са били проведени на 26 септември.

"Всички медии говориха, че е нямало парламентарни заседания три дни, е как тогава е минал вотът", риторично попита Борисов и допълни "кой вот е минал, неговия шмекерският, когато наруши всички правилници на Народното събрание".

Големият губещ от всичко това е БСП, защото ДПС си печели изборите в местните райони.

Председателят и заместник-председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха в Пловдив, за да връчат членски карти на новопостъпили симпатизанти в партията.

По думите на Цветанов над 4000 са новите членове на партията от началото на годината до сега, като общият брой на членовете е 76 000. Напусналите са 400-500 души, допълни той.