След час и половина освирквания и скандирания "оставка" пред Министерски съвет в петък протестиращите изненадващо промениха обичайния си маршрут. Със скандирания "оставка", "мафия", надути свирки и под удара на тъпани тръгнаха към Халите, минаха през Лъвов мост и стигнаха до Централна гара.

Полицията не допусна протестиращите в сградата на гарата, но те и не настояха да влязат вътре, нито да излизат на пероните или да слизат на коловозите.

След това шествието потегли обратно към центъра на града -  по бул. „Сливница” към Сточна гара. Пред паметника на Васил Левски протестиращите пяха националния химн и малко преди 22 часа стигнаха до парламента.

Там бе друга част от протестиращите, която мина по обичайния маршрут от Министерски съвет към парламента и Орлов мост. 

Изви се Дунавско хоро като символ на единението. Малко след това се разнесе и песента "Излел е Дельо хайдутин". 

На паметника на Цар Освободител бе закачен голям лозунг с надпис: „Оставаме пред парламента до оставка”.

Шествието приключи с традицонната вече блокада на Орлов мост.

Част от издигнатите плакати в петък гласяха: „Чиста и свята република се гради от чисти хора. Незабавна оставка!”, „Орешарски – правителство на тройните комисионни”, "Левски в очите ни гледа, Левски ни води напред, победа, победа, победа, Оставка, Орешарски проклет".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че към 20 часа протестиращите пред Министерски съвет са били 3000 души и показаха снимка от протеста.

Днес - точно пет седмици след злополучното за управляващото мнозинство избиране на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, "грешката" беше "поправена" с избора на изпълняващия длъжността Владимир Писанчев за титуляр.

Контрапротестът с Мишо Шамара

Около 70 граждани участваха в днешния  пореден контрапротест в подкрепа на кабинета „Орешарски” на пилоните пред НДК в столицата. Жена с българско знаме в ръце, участник и във февруарските протести, заплаши, че може да започне и тя гладна стачка.  Девалвираните левове, залепени вчера при пилоните на НДК от неизвестни лица, и днес стояха там, а протестиращите се ядосваха на тях.

На контрапротеста присъства и българският рапър Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара, а напоследък и като Big Sha.
По-рано на пресконфенция той заяви, че каквото и да е управлението в момента, не може да е по-зле от това на Бойко Борисов, тъй като при предишното управление демокрацията в България е умряла, а Борисов "постоянно мътел водата". Той изтъкна социалните мерки на кабинета "Орешарски" и заяви, че ще го подкрепя, докато взимат разумни решения.