Инициативният комитет на проф. Анастас Герджиков - кандидат за президент, и на Невяна Митева - номинирана за вицепрезидент, внесе документите за регистрация на президентския вот. "За любителите на нумерологията - номерът ни е 7", каза председателят на комитета Радомир Чолаков след регистрацията.

А проф. Николай Овчаров, който го придружи до ЦИК, коментира: "Най-хубавото число, което мога да кажа като археолог - 7 е вълшебно и магическо число. Такова си е от памтивека, още от пещерите".

"Президентът на България трябва да олицетворява единството на нацията. Смятаме, че проф. Герджиков изпълнява точно това условие", каза Чолаков, като изрази убеденост, че той ще представлява България пред света достойно. "Г-жа Невяна Митева също би могла да бъде символ на българската жена, каквато всички ние заслужаваме", коментира още бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Той беше категоричен, че двойката Герджиков-Митева няма да атакуват с нападки опонентите си в предизборната кампания.

"Кампанията ще бъде абсолютно конструктивна, делова. Не мисля, че ще правят каквито и да е забележки към останалите кандидати", каза още Чолаков, който е убеден, че двамата ще представят достойно българите пред света - нещо, което, по думите му, е функцията на държавния глава и неговия вицепрезидент.

"Не може президентът да казва, че не желае подкрепа от този или от онзи. Президентът на България трябва да очаква и да получи подкрепа от всички българи", допълни още Чолаков, като посочи, че не може да става дума да се иска такава от тази или онази партия.

Радомир Чолаков съобщи още, че наемът на залата в НДК за представянето на кандидатпрезидентската двойка вчера е била платен лично от него. Разноските по кампанията ще се поемат от Инициативния комитет.