Порутена, изоставена къща от кирпич е офисът на бившата фирма на шефа на НАП Румен Спецов, която той е продал на малоимотното лице Даниел Николов. Това показаха кандидатите за депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов във "Фейсбук".

"Това е офиса на тази фирма, която е продадена от Румен Спецов на лицето Данаил Николов. Г-н Николов убеждава г-н Спецов да му продаде тази фирма с обороти за 6 млн. лв. за крупната сума от 500 лева", изтъкна Иванов.

Заедно с Тома Биков той посети село Ялботина, където според документите на фирмата "Гранекс Трейдър" ООД се намира нейният офис. Кадрите показаха, че той е в запустял район, обрасъл в растителност. Според договор за продажба на дялове, фирмата е продадена от шефа на НАП на 7 април 2016 г.

"Това явно е някаква харвардска иновация - да продадеш фирма с обороти за 6 млн. лв. за 500 лв. Това и Бил Гейтс не може да го направи", коментира на свой ред Тома Биков. Според него профилът на фирмата отговаря на такава, която се използва за измами с ДДС.

Биков и Иванов поискаха да бъде оповестено дали министърът на финансите Асен Василев е подал жалба до прокуратурата срещу Румен Спецов, да посочи кой го е предложил за директор, както и отново да отговори "дали подобен човек може да бъде шеф на НАП".

Румен Спецов продължава да оглавява данъчната агенция въпреки съмненията, че през 2016 г. е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия. Впоследствие тя установява задължения, които по последни данни възлизат на 1.1 млн. лв.