По неофициална информация, освен Райкова, са арестувани Кирила Тодорова и Александър Стоянов, съобщиха БНТ и в. "Дневник".

Райкова, която работи в местното ХЕИ, е на 19-то място в кандидатската листа за общински съветници на ГЕРБ, съобщи "Бивол".
Тя е обещавала и раздавала дърва за зимата на социално слаби срещу задължението да гласуват за кандидата за кмет Атанас Терзиев.
Стоянов, който е строител на сергии и временни обекти, е бил основният брокер на купуването - той е държал и раздавал парите, сочи първоначалната информация.

БНТ засне със скрита камера как тримата уговориха репортерa под прикритие Росен Цветков да гласува за определена партия, а след това му платиха 60 лева.
Преди това той се сдоби с адрес и лична карта в Несебър, без нито ден да е живял там и без да има нотариален акт за каквато и да е собственост.
В деня на изборите успя да се внедри в схема за набиране на гласове в Слънчев бряг.

Тримата са задържани за 24 часа и освободени след изтичането им.
Разследването на схемата се поема от районната прокуратура в Несебър.

Наблюдаващият прокурор Севдалина Станева заяви пред БНТ, че е възложила допълнително събиране на доказателства на разследващите полицаи.
С мотива, че предстои втори тур на изборите, Станева заяви, че не смята точно сега да налага мярка за неотклонение на тримата купувачи на гласове.

Разликата в гласовете между двамата кандидат-кметове в Несебър е незначителна.
Там издигнатият от ГЕРБ бивш съветник от бизнес партията ДЕЛА Атанас Терзиев отива на балотаж с подкрепата на 4588 гласоподаватели, срещу досегашния кмет Николай Димитров (независим с подкрепата на БСП), който през изтеклия мандат беше подкрепян от общинските съветници от конкурентната коалиция МОРЕ. Димитров спечели 6217 гласа.

Очаква се цената на покупките гласове на балотажа да надмине 300 лева, каквато беше на първия тур.