С представените днес номинации кандидатите на ГЕРБ, които ще участват в местния вот, стават 199, каза на пресконференция председателят на предизборния щаб на партията министър Цветан Цветанов, предаде БТА.

В началото на септември ще бъдат обявени още 65 номинации за общински кметове.

Двамата депутати, обявени за кандидат-кметове, са Атанас Камбитов, номиниран за надпреварата за Благоевград, и Николай Мелемов - за Смолян. С тях общо депутатите, които ще участват в надпреварата на местния вот, са 14.

За Сливен, Варна, Бургас и Ямбол номинациите на ГЕРБ са досегашните кметове Йордан Лечков, Кирил Йорданов, Димитър Николов и Георги Славов.
За Пловдив е номиниран Иван Тотев, настоящ областен управител.
За Велико Търново от партията са се спрели на Даниел Панов, управител на общинско предприятие за туризъм.
Бизнесменът Атанас Терзиев е кандидат-кметът на ГЕРБ за община Несебър.

За Лечков Цветанов каза, че е бил един от добрите посланици на страната ни по време на Световното първенство по футбол в САЩ и му пожела успех, въпреки трудностите, предаде "Фокус".
На 2 юли в Сливен премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще издигне сегашния кмет на общината Йордан Лечков за трети мандат. По думите му Лечков е направил и продължава да прави много за Сливен.
Наскоро бе пуснат скандален филм в интернет, който свързва кмета на Сливен с тежки престъпления, включително разпространение на наркотици, поръчкови убийства, проституция, пране на мръсни пари и кражби на милиони от еврофондовете.

Цветанов благодари специално на Десислава Танева, депутат от ПГ на ГЕРБ, за усилията й ГЕРБ да има работещи структури и добри кандидати за кметове.

За Община Кърджали Цветанов каза, че е изключително доволен и се радва, че благодарение на работата на местната структура там най-накрая се е показало, че има не само ДПС и БСП в регион Кърджали.
Аз съм изключително удовлетворен, посочи Цветанов и каза, че кандидатът на ГЕРБ Илия Илиев, може да обедини българите там.

Цветанов посочи, че изборът за Смолян е бил тежък заради много тежко наследство, тъй като общината е фалирала и затова изборите досега са се проваляли, тъй като едва ли някой иска да вземе фалирала община.

ГЕРБ В СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ

Това, което ГЕРБ правят в последните месеци, е да работят много активно в смесените региони на страната. "Аз дори в голямата си част съм го приел и като лична кауза, защото, когато отидеш в тези малки населени места и се срещнеш с тези хора, когато видиш какво е постигнато за тези 20 г. преход, просто ти става мъчно и се чудиш как тези хора не са били забелязвани от политиците в България, как тези хора са били използвани на изборите да гласуват за определена политическа формация и след това никой да не прави нищо за тях" - каза Цветанов.

"Знаете ли, колко беше трудно, когато започвахме? Ние правихме срещите си в тези региони по 10-15 души, защото имаше огромен страх. Защото не на малко места имаше подобна тенденция за смачкване на всичко друго - освен ДПС и БСП", добави той. По думите му, заради страха тези кандидат-кметове ще бъдат обявени последни от Националния предизборен щаб на ГЕРБ.