По думите му Йордан Лечков е направил и продължава да прави много за Сливен. В присъствието на Йордан Лечков, Борисов допълни - "като всеки човек и той има слаби неща, които през следващия мандат с наша помощ ще оправи. В много други области, като спорта, и това, което прави в Сливен, много кметове могат да му завиждат", предаде БТА.

Министър-председателят Бойко Борисов, в качеството си на патрон на 64-та Балканиада по лека атлетика, днес на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен откри официално двудневното състезание, като пожела успех на участниците и поздрави домакините за добрата му организация. За спортния форум са отпуснати над 300 000 лева, а над 500 спортисти в момента участват в нея.

На откриването присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Премиерът Бойко Борисов похвали полицията за акцията с кодовото название "Защитените". Той каза, че от самото й начало е бил информиран за нея.

Борисов си спомни, че в качеството си на главен секретар на МВР също е арестувал част от задържаните при други техни криминални прояви. "Това беше една много добра операция. То, половината от тази група съм ги арестувал и аз, каза Борисов и допълни, че този път всичко в акцията е било филмирано от МВР.

"Без да се бъркам, изрично го казвам, без да се бъркам в процеса, но не може да обираш, да обираш, да обираш и да си на свобода", заяви премиерът. Според него вече е крайно време тези хора, които обират имуществото на обикновените хора непрекъснато, "да спрат с театъра в тази дейност и да получат осъдителни присъди, но за много дълго време", допълва bTV.