„Вие се самозаблуждавате, че владеейки в голяма степен медиите и опиянявайки се от волята си, сте на прав път – не, не сте”, обърна се към депутатите от ГЕРБ Георги Пирински, цитиран от "Фокус".
И допълни, че най-абсурдният конфликт на интереси е, че вътрешният министър Цветан Цветанов е шеф на предизборния щаб на управляващата партия.

"Станахте смешни пред целия свят и българските граждани", каза Пирински от парламентарната трибуна. - "Пълно дебелоочие е силовият вицепремиер да прави избори. И ще ми кажете, че той ще бъде неутрален - пълни глупости".
Пирински смята, че ако от ГЕРБ си мислят, че правят европейски промени и действия, са в голяма заблуда.

„Недопустимо е бивш председател на Народното събрание, настоящ зам.-председател да употребява думи като „жалък” и „смешен”. Не сме жалки ние в ГЕРБ. Има жалък и смешен плач от тази трибуна, от вашата уста”, отвърна зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.

В размяната на реплики се включи и Волен Сидеров.
"Най-отвратителната черта на комунистите е тяхната арогантности и наглост и желанието им да бъдат ментори. Приключи вашето време. Не давахте на хората да живеят и да дишат свободно. Да говорите сега за европейски принципи е цинично", заяви Сидеров.

Той атакува Георги Пирински с думите: „Вашият баща (Георги Зайков-Пирински е македонист, член на Комунистическата партия на САЩ - б.р.) караше българите да се наричат македонци, това е цинизъм. Това, че сте изнервени, е още едно доказателство, че времето на БКП и БСП е приключило безвъзвратно. Няма връщане назад”.

На свой ред бившият председател на Народното събрание заяви, че болшинството от българските граждани споделят това, което е казал. Според него думите на Сидеров са потвърждение за това, че Народното събрание се връща в цикъл, от който няма излизане.
„Не е ли ясно, че този начин на дебати ни върти в омагьосан кръг, от който България не се нуждае. Всеки от нас тук е равноправен, избран от българските избиратели, които неведнъж са ставали свидетели на сигнали и клевети срещу нас. Работата ни е да правим закони, да се държим с нужното уважение един към друг”, заключи Пирински.