В първия ден след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с бившия регионален министър Николай Нанков и бившия външен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик Екатерина Захариева се срещна с жители на велинградското село Магерово и им обеща да бъде оправен пътят до местната джамия. Разговорът му с тях беше излъчван във Фейсбук страницата на Борисов.

Местните хора се обръща към него с "г-н премиер", а той той им обеща: "Пътят до джамията ще го направим, ние правим църкви, манастири, джамии, защото който е вярващ, е добър гражданин".

"Все се чудят защо сме първи - коментира още Борисов - Ами, защото зад нас - ето го - можеш да покажеш какво си направил. Моделът "Борисов" било да хвърля пари от багажника на джипката. Е, тука сме ги хвърлили, тук живеят само мюсюлмани, те ни обичат повече от другите".

Лидерът на ГЕРБ отбеляза красотата на планинския край и на два пъти заговори за "стратегия за Родопите".

Той изрази съжаление, че страната ни няма национална стратегия за Родопите, како даде да се разбере, че за някои хора България се съсредоточавала в софийските жълти павета.

В края на обиколката му в околностите на Магерово кметове, общински съветници от областта поискаха среща насаме с него.

"Ние не те обичаме, ние те обожаваме, ти заслужаваш! Ти не си политик, ти си държавник!" - приласкаха го. "И човек за народа" - додаде някой от публиката.

"Сега, като те слуша Корнелия Нинова, ще тупне" - отвърна Борисов, показвайки с ръка "тупването". "А и някои бойци на светлината вече се проявяват, то е страшна работа...", допълни той, след което подкани делегацията да приседнат на сянка за срещата.