Представители на сдружение "Боец" протестираха пред Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София. Протестът беше организиран в знак на солидарност с Александра Милева.

Тя е била задържана вчера пред РКИЦ, където запалила руското знаме. "Вчера дойдох да запаля знаме в знак на протест на всичко, което Русия причинява на Украйна", каза 26-годишната Александра Милева. Тя добави, че е излязла от ареста преди часове. По думите ѝ, не ѝ е било обяснено защо е била задържана, предаде БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Тук сме, за да изразим нашето несъгласие с репресията, която се налага на български граждани, каза пред медиите Антон Миронов от сдружение "Боец".

В протеста се включиха и други граждани, солидарни с Александра и украинския народ.

Александра Милева

Снимка: Bulphoto

Протестиращите запалиха руското знаме и заляха с червена боя стълбите на Руския културно-информационен център.

Страната ни да обяви Русия за вражеска държава и да изгони руската посланичка Елеонора Митрофанова, поискаха протестиращите.

Снимка: Bulphoto

Според Антон Миронов РКИЦ е средище на руска пропаганда, на една държава, която е обявила България за враг и смятам, че изгарянето на флага на тази държава е най-малкото нещо, което трябва да последва.

Снимка: Bulphoto

"Трябва да последва закриване на този център, изгонване на руската посланичка и обратно мерки на тези, които тази държава е предприела към нас. Както тя е враждебна към нас, така и ние трябва да бъдем враждебни към нея. Тя както е враждебна към Украйна, така и ние трябва да сме солидарни с Украйна и враждебни към тази държава", каза още Антон Миронов.

 

.