От сутринта слушам само заклинания, може би само г-н Доган каза, че няма да е стабилно. Повече да се съсредоточим върху европейските избори, защото в следващия един месец стабилните държави ще имат глас и ще имат възможност да участват в избора на председател на Европейската комисия и на Европейския съвет. Това каза ГЕРБ Бойко Борисов след като гласува с хартиена бюлетина в Банкя.

"Гласувах да не ви взимат по 1 лв. от всеки литър дизел и бензин, да не плащате по 30% на посредниците, контрабандата да не продължава да се вихри, и да не се даде възможност Корнелия Нинова да върви пак по кешовите потоци", коментира Борисов на излизане от секцията за гласуване.

"Гласувах да се спре този кеш в последните 4 години и да продължим обещанията си. Това очакват хората от нас. И разбира се, нещо стабилно, за да може България да се върне там, където ѝ мястото", посочи той.

Той посочи, че днес е много "важно българите да гласуват от всички партии, за да има, ако се прави нещо, да има легитимност".

Снимка: БТА

"Вчера страшно се забавлявах, защото нали всички сме плувци, каратисти. Много се смях с този "гларус позьор". Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи, майка ми е била много права, като го казваше това", коментира Борисов в отговор на въпрос по повод снимката на президента Румен Радев гол до кръста.

Снимката бе публикувана в деня за размисъл. След кадъра на Радев жена му пусна снимка на гларус с шеговит текст "гларус позьор", което провокира подозрението, че визира съпруга си.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не вижда как ще се състави правителство, защото "математика в случая няма".

"Ние от месеци повтаряме, че само с ДПС няма да направим правителство, но това не попречи на ПП-ДБ да си изградят цялата предизборна кампания само върху това. Формулата е кешовите потоци: ПП-ДП, "Възраждане" и БСП. ПП-ДБ може само с "Възраждане" и БСП. "Възраждане" пък не искат с никого - т.е математика няма, каза лидерът на ГЕРБ.