„Герои-джихадисти убиха 12 журналисти, работили за френското списание „Шарли ебдо” и раниха 10 други, като отмъщение за пророка (Мохамед)”, се казва в прочетено по радио Al Bayan изявление, цитирано от АФП.

Междувременно братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени за кървавата атака в Париж вчера, бяха засечени тази сутрин в Северна Франция. Те ограбили бензиностанция, съобщи Би Би Си.

Атентаторите стреляли няколко пъти, взели храна и заредили гориво. Сигналът до полицията бил подаден от управителя на бензиностанцията, който ги разпознал. Двамата били въоръжени с автомати "Калашников" и гранатомети.

Специалните служби са заградили широк периметър, където се предполага, че са двамата братя, но те все още не са заловени. По непотвърдена информация двамата са в Париж, предаде bTV.

В северна Франция бе обявена най-висока тревога, след като по-рано днес там двамата предполагаеми извършители на атентата в Париж обраха бензиностанция, предаде Франс прес, като цитира премиера Манюел Валс. Вчера само в парижкия регион бе обявена максимална степен на тревога.

Издирването продължава и през нощта.

Междувременно Жан-Клод Юнкер изтъкна, че ЕК скоро ще представи ново предложение в областа на борбата с тероризма,  но още е рано да бъде съобщено какви.

Пред френското посолство у нас със свещи и цветя бяха почетени жертвите на атентата в Париж.

Вижте кои хора загинаха при кървавата атака във Франция >>>