Разпад на ГЕРБ няма да има, колкото и това да прорукуват нашите политически опоненти. Това обяви пред БНТ депутатът Десислава Атанасова.

По думите й, партията е стабилна. Атанасова коментира и събраните негативи от ГЕРБ.

"ГЕРБ като управляваща партия е правила немалко грешки, въпросът е, че ние мисля на време взимаме своите поуки, винаги когато е поставено под съмнение или личността на определен политик, или определена политика, ние преразглеждаме своето решение спрямо него или воденета от него политика", каза още Атанасова.

По думите й е нормално партия, която е в политическия живот от десет години да натрупа своите негативи.

Атанасова коментира и последните промени в Изборния кодекс, като отрече каквато и да е възможност за манипулация на идващите избори. По думите й е нормално те да се провеждат комбинирано както досега, а именно чрез машинно и електронно гласуване. Такива са били и последните местни избори.

"Ако кажем, че гласуването с хартиени бюлетини може да бъде манипулирано, защо в столични райони, спечелиха хора от "Демократична България", манипулирани ли са тези избори", попита риторично Атанасова.

Тя заяви също така, че е нормално да се увеличи ролята на референдумите, защото така се дава възможност на хората да участват пряко в управлението на страната.

По отношение на протестите Десислава Атанасова каза, че те показват, че в страната управлението е демократично и всеки може да излезе и да изрази своето мнение и искане.