Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да върнат партията в управлението.

"След втори трябва да се вразумим политиците и да седнем да направим каквото трябва, настоя той за съставянето на правителство след изборите. И даде след случилото се след фронта в Нормандия - всеки е бързал кой пръв ще влезе в Берлин, за да е водещ на преговорите. "Същото е и в момента. В тези преговори за правителство е важно кой ще е отпред. Чисто морално - ще носиш правото да кажеш: ето, това избират хората. Те не искат да е изчегъртат ГЕРБ, а без ГЕРБ да не може да се управлява", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

В препълнената зала дойдоха да се срещнат със симпатизантите водачът на листата Деница Сачева, Десислава Атанасова, Красен Кралев, Росен Желязков, Даниел Митов, Костадин Ангелов, евродепутатът Емил Радев, Андрей Новаков, лидерът на СДС Румен Христов и олимпийската шампионка Стойка Кръстева. 

Сутринта гледах дебата и изпратих най-силните си хора, за да се проведе диалог, а хората да могат да изберат най-доброто. Очаквах да представят анализ и програми, каза Борисов. 

Моята сестра не избяга от България. Тя остана и излекува и отгледа хиляди бебета. Работи с доц. Мангъров, преди бяхме врагове, сега ми е приятел, каза той в задочен отговор на Лена Бориславова, че сестра ѝ, която е млад лекар, е избягала от България заради ниското заплащане.

Пренаселените големи градове могат да бъдат облекчени, когато в малките населени места има същите условия, каквито има в големите населени места, смята Борисов.

Сълзливият Киро говори, че за всяка бългаска трапеза ще осигури мекички, кифли, хляб...След него и Корнелия...И хората слушат, че са по-добре, а като идат в магазина, виждат, че са по-зле, продължи Борисов.

Промяната в Разград е кръгът Агнешки главички. Какво са сторили там тези хора - разпродавали и разграбвали предприятия на безценица. Прокопиевите хора, припомни Борисов.

В един и същи ден Корнелия казва: едно патронче не сме изнесли от България, а нейният премиер казва: Ние спасяваме Украйна с износа на оръжие. Но няма журналисти, които да отидат, да извадят фактури, да намерят кой какво е правил. Затова докладът на Държавния департамент посочи за незаконни действия у нас. А незаконните действия са състав по НК, няколко години затвор. Да видим като дойде Промяната в Съдебната система дали няма това да направят първо, посочи Борисов.

Ние си минахме по реда. Даже ще им покажа пътя, как става. Незаконното действие се наказва, допълни той.

Зърното в Добруджа привнесено ли е?, попита Борисов и заяви, че фирмите на Асен Василев са изнасяли зърното на по 800 лева, а другите фирми са чакат това да се случи за 400 лева. В същото време е било внесено зърно от Украйна с пестициди. 

"Аз съм 100% да помагаме на Украйна, но не на контрабандата на зърно", изтъкна лидерът на ГЕРБ. Затвориха границите и пускаха само своите фирми. Която си донесе рушвета - нейният кораб тръгва, но няма разследване. Защо?, пита той.

Борисов реагира и на опитите да вкарат разнобой в партията: Не може да ми се разбие отбора или да ни разцепят. Нас не ни свързва властта, ние сме от 20 г. приятели. Ние сме другари в живота, приятели, съмишленици, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

Малко били управлявали, 360 дни... Киро, Асен, Бойко Рашков управляват 2 години, Асен Василев 3 пъти е финансов министър и все не му стига времето. Излизат и казват: "Инфлацията е привнесена. Не, чудовищната война в Украйна за България е най-добре, защото изнасяме ток, оръжие", каза Борисов. 

Аз съм 100% да помагаме на Украйна, но не на контрабандата на зърно, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

В Разград минах, плакатите на Агнешките главички. Това е Промяната в Разград, кръгът "Агнешки главички". Вижте какво са сторили тези хора - разпродавали и разграбвали предприятия на безценица. Прокопиевите хора. Това ли е Промяната?, попита той.

Няма да позволявам да ни чернят разни хора, които умеят да манипулират истината, закани се бившият премиер и започна да изброява неща, които са свършени за региона по време на управлението му.

В Добрич колко неща сме направили - от площади, булеварди, воден цикъл... На пътя Варна-Шабла падаха гърнетата на колите. Няма да позволявам да ни чернят разни такива.... каква е точната дума. Радев е казал шмекери, шарлатани. А ние да кажем, че това са хора, които умеят да манипулират истината, каза за ПП Борисов.

Наел съм фирма по дезинформация. След 2 април на всички ви пращам да се научите да лъжете като тях, цветущо, пошегува се Борисов.

Снимка: Фейсбук

Събранието откри водачът на листата в региона Деница Сачева.

"От две години страната ни е парализирана, обещаваха ни магистрали, светло бъдеще, растеж. Но имаме висока инфлация, цени до небето, спрени проекти за пътища, ликвидна криза в земеделието, увеличена мигрантска вълна, върнати последници за газа", каза от трибуната Деница Сачева..

"Твърдят, че са вдигнали доходи и пенсии, но вдигнаха инфлацията и цените. В пенсиите сложиха добавките, които ние започнахме. Благодарение на нашето усилие и личното решение на г-н Борисов бяха отделени за всеки пенсионер. Днес ни упрекват, че само те мислели за другите, но крадат от нашето бъдеще, защото разходите, които направиха ще трябва да бъдат финансирани или със заеми, или с данъци. Получихме България на двуличието - на двойните стандарти и двойния морал. Политиката не е прах за пране, където всичко става бързо и лесно. Тя е сериозна работа за сериозни хора с опит, знания, мъдрост и обич за България, каквито са хората на ГЕРБ-СДС, като екип с нашия лидер Бойко Борисов, който единствен може да изведе страната от кризата", заяви Сачева.

"Утре в Добрич ще дойде и Делян Добрев, за да се срещна с бизнеса в района. Тук са най-добрите, които са готови да работят за по-доброто за всички нас", обобщи тя и даде думата на Десислава Атанасова - водач на листата в Русе.

Обещаха ни България на благополучието, но получихме България на двойното гражданство, двойните стандарти, двойния морал, каза тя.

Снимка: БТА

"В последните две години България загуби посоката. България е в задънена криза. Символ на управлението на Кирил Петков, Асен василев, Бойко Рашков и всички други аматьори, които се упражняваха на наш гръб, на ваш гръб, са думи като емиграция, инфлация, изолация и излагация", каза Десислава Атанасова.

"Няма как тези, които говореха за нулева толерантност към корупцията да са обвързани в шуробаджанашки схеми и да искат да ни управляват, няма как да плащат стотици хиляди от нашите пари за "услуги от грешен ъгъл". Няма как да продължи застоя на България, да продължат арестите, да се харчат по 9 млрд. за дни без да ни казват за какво", продължи тя.

Две години, в които лобизма и парапетизма бяха емблема на управлението, каза Десислава Атанасова.

Гласувайте за единствения знаещ и можещ отбор - на ГЕРБ - СДС, призова в края на словото си тя.

Снимка: Фейсбук

А на трибуната се качи олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която бе дошла на събранието заедно с дъщеричката си. Тя призова присъстващите да гласуват с номер 2 на втори април, за да не отиде зад граница и бъдещето поколение и да се завърнат българите у нас.  

Снимка: БТА

ГЕРБ е непреодолим фактор в политиката, посочи пък евродепутатът Емил Радев.

Евродепутатът Андрей Новаков пък сравни свършеното от правителството на ГЕРБ и резултатите от управлението на кабинета "Петков". Инвестициите секнаха, а планът за възстановяване боксува, посочи той и се разгневи, че 2 г. европейските средства, насочени към България, не се управляват добре.

"Днес земеделските производители, по-точно зърнопроизводители блокираха 4-те гранични пункта с Румъния. Те основателно се тревожат от зелените коридори и вноса на евтино украинско зърно, но да кажем защо стигнахме до тук. М.г. по това време настана паника в цял свят по отношение на зърното и нашите умници от ПП забраниха износа. Той тогава се осъществяваше на повече от 800 лв и понеже не искаха да нарушават правилата на ЕС, започнаха номера с фитосанитарния контрол и накрая износът не бе осъществен. Сега България има повече 1,5 тона зърно нереализирано, а ще дойде новата реколта. Заради неразумните действия на промянкаджиите стигнахме до това. Те трябва да си отидат, защото не заслужават да управляват България. Не заслужават, защото не могат", заяви лидерът на СДС Румен Христов.

Снимка: БТА

Май сме единствените, които може да извадим България от кризите, в които е затънала, смята пък Даниел Митов.

И обвини ПП, че до каквото са се докоснали, всичко са съсипали и провалили. "те са нарциси, с които не може да разговаряш без да ти обяснят, че идват да правят нещо добро. Ужким се грижат за всички, а ако не си съгласен те определят за лош. Усвоили са "състрадателен нарцисизъм". По-лоши са от фашистите и комунистите. Делят хората на правилни и неправилни, на свестни несвестни. предпочитам да съм несвестен в техните очи", заяви той.

"Парите за пътната инфраструктура изчезнаха, постигнатото в железопътната структура се забави, средствата за мостове и тунели търсят своите източници, а ние се намираме на кръстопът, в който говорим за дефицит, дълг, увеличаване на данъците. На следващ кабинет ще е изключително трудно", каза от своя страна Росен Желязков.

Снимка: БТА

"Радостин Василев обяви тотална война на всички организации, не дадоха нито един лев на спортните клубове, воюваха с всички, с целия сектор, оплака се от наследника си в спортното министерство Красен Кралев. И посочи, че ПП разчитат без да се срещат с хората да победят. Нанесоха огромни щети, отбеляза той.

"Г-н Борисов е доказал, че може да прави работещи екипи от бойци, които да изправят държавата. И пак ще има култура и спорт", закани се Кралев, уверен, че ГЕРБ ще победи и ще направи правителство.

"Благодарение на Деница Сачева дадохме изключително много средства за апаратура за областната болница в Добрич. Благодарение на инициативата и работата й, заедно с министъра на образованието и решение на НС дадохме възможност да се разкрие филиал за медицински сестри. Това гарантира бъдещето на болницата в Добрич. Оставаме длъжници на медиците, които работят в нея и ще изпълним даденото на хартия обещание от ПП за високи заплати. Те още не са си ги получили, затова променихме 2 закона, за да може болницата да бъде дотирана", заяви екс здравният министър Костадин Ангелов.

Избори за Народни представители на 02.04.2023 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!