Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов пред симпатизанти в Кърджали. Водач на листата на партията в района е бившата шефка на 45-то Народно събрание Цвета Караянчева. Пред препълнената зала говори и Тома Биков. 

Борисов подчерта, че ПП и ДБ говорят безумия, а макар някои от лидерите им да са управлявлали 360 дни, така и не са се научили как работи държавата. И макар да е категоричен, че без ГЕРБ кабинет няма да има, той разви и антитеза на концепцията на Кирил Петков и Атанас Атанасов, че ще направят правителство на малцинството.

С кой ще коалират с "Възраждане", ДПС - с никой и с нас не могат по тяхната логика. Как ще направят бюджет около 100 пъти ще го върна докато не видя наземно метро между Казанлък и Стара Загора и три тунела и четири магистрали, както обеща Асен Василев. Защо лъжат избирателите? Как ще направят кворум? Трябва разум, стабилно правителство между евроатлантици. Другото е лъжа, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посъветва присъстващите "Пазете етническата толерантност като зеницата на окото си." 

Лидерът на ГЕРБ припомни направеното от партията за региона, откритите заводи, пътища, пазарите, зала "Арена" и т.н. Щяхте да имате и спортна зала, ако не бяха те /визирайки ПП-ДБ/. От Освобождението не бе строена църква, манастир, а Перперикон, отбеляза Борисов и добави: "Никога не съм делил кметовете". 

"Оставихме парите да направят ОВОС и сега щеше да е готово Околовръстното. Щеше да е готово и това на Пловдив, София, Хасково... на Пазарджик им взели парите и го спрели", изтъкна Борисов.

Той се обърна и към журналистите и припомни как Биляна Гавазова е изхвърчала след заплахи на Бойко Рашков.

Снимка: БТА

"Защо не смеете, защо ви е страх да зададете въпроси? Да питате това тези лица ли са? Затова ви пише в доклада", коментира Борисов.

И продължи: "Христо Иванов каза: "Сваляйте предаването" и те го свалиха. Представяте ли си аз да направя това. Извадих от депутат Антон Тодоров, който намекна само нещо. А сега - Сваляйте, кой видел, видел. Бързо замитайте под килима".

"А как се финансира ДБ - през Nexo! И следва мълчание. Кой ви плаши така вас, хора, български медии. Пеевски го няма. Кой? Кой? Кой? Кой е новият Пеевски", попита Борисов и добави: "Има други олигарси които ви дърпат конците".

 "За 2 години ви обраха, взимаха по 1 лев на всеки литър бензин. Сега ви вадят парите през веригите за храни, преди това ви обраха за тока, сега готвят за бизнеса данък - 33%. От фризьорския салон до гаражчетата, всичко ще платите. Заради мълчанието и страха на медиите. Затова се събраха 7 партии срещу нас. Ако това е Промяната... те видяха, че ще ги пребием с разлика. Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, те не се научиха как работи тя", отсече Борисов.

Снимка: БТА

Той коментира и доклада заявявайки многократно оставете ме мен "Терикат мъж не писка". Четири члена има за прекомерна употреба на власт. Според него доклада идва да ни каже направете редовно правителство, стягайте се и се оправяйте. 

Срещата със симпатизанти в Кърджали е част от предизборната обиколка на лидера на ГЕРБ.

В началото на митинга водачът на листата Цвета Караянчева представи кандидатите за народни представители.

Полицейският ботуш на Рашков беше използван за разправа с опонента, заяви Караянчева. Според нея за тези две години не се е случило нищо добро в държавата.

"Летим стремително надолу. Две години пълна разруха. Дойдоха вносни политици, които взеха държавата на концесия. Получихме двуцифрена инфлация, пробит бюджет, високи, галопиращи цени, спрени инфраструктурни проекти, магистрали във фризера, 10 пъти по-висока цена на тока", заяви в словото си тя.

Снимка: БТА

"Ние сме тук, ние сме силни, защото сме заедно и защото сме на правата страна", подчерта Караянчева.

"Мен ме боли, а и всички вас, защото хората не живеят добре", обобщи бившата парламентарна шефка. Според нея хората искат политика в полза за регионите.

"Тези политици, които дойдоха преди две години си мислят, че знаят нещо. ПП и ДБ искат избори 2 в 1 наесен", предупреди тя. И се ядоса, че всички говорят от името на народа, а дори не са го виждали тоя народ. "Ние знаем какво искат хората, защото сме при тях. Нашата листа е само от местни лица, хора, доказани в професията си, работили извън областта, участвали в управлението на държавата. Те помагат на хората в региона с каквото могат", каза в заключение Цвета Караянчева и призова да се гласува с бюлетина № 2.

Снимка: БТА

След нея думата взе Тома Биков. Той отново коментира незаконния арест на Борисов миналата година.

"Този арест беше поръчан от министър-председателя. За такова нещо трябва да се носи отговорност колкото и да сме ларж", подчерта Тома Биков.

Сега залите на ПП са празни, по 15-20 човека ги посрещат по градовете. Хората са умни, разбират ги и затова не отиват при тях, посочи той.

През последните 3 г, много хора, част от тях откровени мошеници, употребиха темата с за корупцията и съдебната реформа, за да си изперат мръсните биографии, заяви той. По думите му последната съдебна реформа била по времето на второ управление на ГЕРБ, тогава министър на правосъдието бе Христо Иванов, който давал интервюта, докато депутати на ГЕРБ му писали текстовете, защото "реформа не се прави с дървени философии и късане на ризи колко сме честни", заяви Биков. 

Той подчерта, че арестите на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова били само връхна точка на дълъг процес, започнал лятото на 2020 г. със замеряне на институциите с яйца, със заливане на полицаи със запалителни течности, с агитки които искаха да влязат в НС и лидери на "Промяната", които от сутрин до вечер обясняваха, че ГЕРБ трябва да бъде унищожена. "Това се нарича вербално политическо насилие, след това то стана институционално. В Кърджали бяха арестувани наши членове и то с хвалба на вътрешния министър Бойко Рашков. Това се случи и в други градове с други наши членове. Съдът реши, че и тези арести са били незаконни, припомни Биков. 

 

Избори за Народни представители на 02.04.2023 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!