Омразата трябва да отстъпи място на градивност и съзидание. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград, където го посрещнаха 1500 симпатизанти и членове на партията. Той бе придружаван от водача на листата Росен Желязков и евродепутата Андрей Новаков. 

Борисов обеща по половин милиард лева за Родопите, за да може всеки български мюсюлманин да е горд, че е българин. И посъветва присъстващите в залата: "Пазете етническата толерантност като зеницата на окото". 

И на тази предизборна среща Борисов, заяви че ще е много трудно да бъде извадена държавата от кризата, но ГЕРБ знае как да го направи. "Това е последният шанс да се измъкнем от блатото", заяви Борисов. И този път той не спести критиката си към коалицията ПП-ДБ. "Много е трудно, но ще преживеем и ПП", каза Борисов. 

"2009 г. ви вадихме от гръцката финансова криза, не дадох една банка да мръдне. След Орешарски знаете какво бе - близо 7 млрд. дупка, сега 15 млрд. дупка в бюджета. Как се преодолява това", попита реторично Борисов. Според него по-трудно отсега не е било.

"Бихме всички рекорди по инфлация и задлъжнялост. От отличници станахме най-слаби.15 милиарда е дупката в бюджета, а ПП щели да правят правителство на малцинството. Как се прави правителство на малцинството, без ГЕРБ да участва в него? Това не може да стане", категоричен бе Борисов. 

"ГЕРБ е национална, народна партия и всичко, което сме направили, може да се пипне. Дългове, дългове, дългове - няма еврозона с тази инфлация. И с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ДБ ще дойде след изборите с тези популисти от ПП", добави бившият премиер.

Днес сутринта в централата на ГЕРБ бяха производителите на мебели. Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват. Питам, защо "Промяната" вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа, попита Борисов, който се е срещнал и със земеделците, които са се отказали от оранжериите, заради скъпия ток, а животновъдите не се справят, заради високите цени на фуражите. 

Ние сме честни с хората, не продаваме мечти.

Заради ПП изпускаме милиарди по Плана за възстановяване.

Идваме да ви предупредим - октомври още поне 10 милиарда заем ще вземем заради ПП, заяви Борисов и припомни как е предупреждавал м.г., че всеки понеделник теглят по половин милиард. "Дългове, дългове, дългова спирала. 

"Изглеждаме отвратително отвън - пет пъти избори. По-трудно не е било от сега. От отличници станахме най-слаби. Трябва мобилизация на целия народ", описа ситуацията в страната Борисов.

И припомни, че три пъти е вадил страната от кризата.

ПП е най-големият грях на президента Радев. Те се обърнаха и срещу него. Те ще се обърнат срещу всеки, продължи Борисов.

Борисов подчерта, че ако ГЕРБ бяха останали на власт магистрала "Струма" щеше да е готова. "Така строят тунели и мостовете. А Кресна щяхме да сме я подминали в едната посока за тия 2 г. Няма да има цяла "Струма", ядоса се бившият премиер. И да де съвет на хората от района да сложат билбордове на Кирил Петков, Асен Василев и Борислав Сандов и да ги сочат на хората, когато стоят по задръстванията.

"Какво ще правим, ако победим? Това е основният въпрос, който чакат хората да чуят. А кметовете чакат с такова нетърпение да доправят някоя улица. Ясно е, че ще се справим. Омразата трябва да отстъпи място на градивност и съзидание. Просто ще ни изпреварят толкова много съседите, че ще ни е срам да казваме, че сме българи.

Борисов коментира и закриването на клуба на Ванче Михайлов в Северна Македония. Как щяхме да допуснем ние да ни закрият клуба на Ванче Михайлов?! Те нямаше да го направят, защото ние бяхме локомотивът, който теглеше. Но, мили мой, убедете повече хора да гласуват.

Дори Държавният департамент на САЩ обори част от илюзията, че ПП и ДБ са борци с корупцията, каза още Бойко Борисов.

"Кое вдигна цената на тока? Питам моите опоненти и техните поддръжници. Кой допусна веригите да ви обират в момента? Някой щеше да стане и да ме пита, ако управлявах."

Той отново посочи, че ПП е довело страната до инфлация. 

Ако аз бях управлявал в последните 2 години щяха да ме питат защо от всеки литър гориво, зареден от вас, да ви вземат по един лев от джоба, заяви Борисов.

Ако управлявах, щяхме да ме питате защо допусна двойна инфлация - нашата партия е критична, продължи Борисов.

И сега някой си мисли, че след 2 април, защото са 7 партии и 77 движения ще изкарат колкото нас. И някой си мисли - мием си очите и започваме отначало. Няма как! Висока инфлация, висок дефицит - няма еврозона. Моргите са пълни с трупове на бежанци - няма къде да ги погребат. При нас нямаше миграция, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов разказа, че целия му ден е бил изпълнен със срещи с браншови организации. И всички искат пари, обобщи той.

Изпускаме 1 милиард за справедлив преход, посочи още Бойко Борисов.

Срещата откри евродепутатът Андрей Новаков. Той подчерта, че това е най-голямото предизборно събитие на закрито на регионално ниво.

Той благодари на мюсюлманите, които са в залата в първия ден от свещения месец Рамазан.

ПП харчи пари, които ги няма и ни обрича на задлъжняване, се казва в клип, който бе прожектиран пред множеството. Според филма вдигането на пенсии и заплати не е покрито с данъчни приходи.

"Път назад няма. Зад нас е България и от нас зависи да убедим колкото се може повече хора", посочи в словото си Новаков. И покани кандидат-депутатите от листата да се качат на сцената.

Благодаря, г-н Борисов, че сте с нас! Вашата енергия е нашата обща синергия. С нея ще победим, започна речта си водачът на листата Росен Желязков.

Той посочи, че след трите успешни мандата на Борисов страната е започнала отново да говори за инфлация. "Няма как да се доверим на розовите илюзии и фалшивите очаквания", заяви Желязков. И се обърна към залата: "Вие вярвате ли, че тези, които създадоха инфлацията, ще се борят с нея?", обърна се той към множеството. Което отговори: "Не!"

Ние трябва да покажем, че имаме волята да спечелим тези избори. С лидер Бойко Борисов, трикратен министър-председател, ние вървим уверено към победата и ще бъдем победители на тези избори, каза в заключение той.

 

Избори за Народни представители на 02.04.2023 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!