"Благодаря на патриарха, че днес в неговия параклис ни благослови. Същото направи вселенския патриарх Вартоломей. Ние сме били винаги партия, която е вярвала. И на мюсюлманите да честитя техния празник, който започна преди дни. ГЕРБ е реновирала и изградила стотици черкви и джамии. Така прекрасно работим с всички етноси. Хубав празник, на който е получена благата вест, че Началникът ще се яви", обърна се към множеството в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Срещата със симпатизанти и членове на партията се проведе в Дома на Нефтохимика, която бе препълнена. 

Кой ви уплаши, ако е Бойко Рашков - срам за нас. Той арестува мене, не вас, що се страхувате? Крадат ви от джоба с всеки литър нафта. Ние сме за пълна диверсификация. Има шанс само с ГЕРБ, за да ги държим в правите коловози, заяви Борисов.

Не искам да натоварваме хората с прекомерни очаквания. Защото не лъжем ние, не обещаваме. Кирил Петков обеща 50 милиарда инвестиции. Виждате ли какви брадати лъжи! 50 млрд. са целият бюджет на държавата. Асен Василев обеща наземно метро между Казанлък и Стара Загора. Лъжат, а услужливите медии траят. Ако прибавим 4 магистрали, петте тунела... Снощи имаше протест пред президентството - никой не го отрази", заяви Борисов от трибуната. Ако живеех в Бургас, всеки ден щях да правя протест там и да питам защо не пуснат готовия път до Слънчев бряг. Най-голямата зала е готова с години, не я пускат. Кой ви уплаши така да се страхувате?, заяви лидерът на ГЕРБ.

2005 г. започнахме Меден рудник, нямаше Околовръстно, каза той.

Борисов обясни и, че снощи минал да види протеста пред президентството. Нито една медия не го отрази, при нас идваха 20 души и всички медии отразяваха, каза той.

Той коментира и "Панорама". "Американците трябва да са много разтревожени от техните отрочета. Трябвало да получим самолетите и тогава да плащаме. А знае ли Асен Василев, че това са много модерни технологии и за тях се чака. Бойко Василев го гледа и мълчи. Кой ви уплаши? Ако е Бойко Рашков, толкова по-зле за нас.

Събраха се седем партии, за да изкарат колкото нас, заяви той.

Според Борисов тепърва идват проблемите в източния регион и напомни, че преди е нямало и един мигрант, напротив учили са се от нас. Сега са взели решение мигрантите ще се връщат откъдето са влезли. 

Така ви натиснаха, че се уплашихте, но българите не сме плашливи. Оцеляхме, за радост оцеляхме!,заяви Борисов.

Според него предишните управляващи парадират с износа. Първи сме по износ на ток, каза лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че нашите заводи бълват за Украйна и сме изнесли продукция за 6 млрд, през посредници за дебели комисионни.  "Никой не иска да разследва, става въпрос за дебели комисионни. Над 6 млрд. лв. ваши  са отишли за Путин чрез Лукойл. Пише го в НСИ - износ за Русия", уточни Борисов.

Борисов отбеляза, че ГЕРБ има прекрасна листа - млади, работещи, знаещи, можещи. Имаме много четящи, риболовци, лекари, учители, каза той.

Това, което сме правили, пак ще го направим, няма къде да ходим, каза той. Толкова съм мислил как да преструктурираме ГЕРБ в по-успешна, безгрешна партия, но ние дори не може да се върнем две години назад. Няма ги парите, каза Борисов.

Борисов каза и че "ще надживеем ПП-тата и ще се оправим и с тях". Само добруването на хората ни интересува!, заяви Борисов.

Борисов бе посрещнат в Бургас от областния лидер Иван Алексиев, члена на Изпълнителната комисия и кмет на Бургас Димитър Николов и водача на листата на "ГЕРБ-СДС" за Бургаска област Жечо Станков.

Снимка: БТА

Кметът на Бургас Димитър Николов отбеляза от трибуната, че живее в 2 г. застой. Той благодари на Бойко Борисов за изградените улици, пречиствателни станции, училища в Бургас. Николов представи и кандидатдепутатите.

На снимката (от ляво надясно): кметът на Поморие и областен председател на ПП "ГЕРБ" Бургас Иван Алексиев, водачът на листата на "ГЕРБ-СДС" в Бургас Жечо и кметът на Бургас Димитър Николов.

Снимка: БТА

"Нека припомним какво направи ГЕРБ. А ние правихме и построихме нови неща - градихме съвременна България.  Благата вест дойде в Бургас - човекът, който многократно извади страната от кризи и това е Бойко Борисов", обяви областният лидер на ГЕРБ в морския град Иван Алексиев. Той благодари също на Борисов за Ченгене скеле, тъй като без помощта му рибарите не биха вършили дейността си.

"Всеки 8 от 10 човек страдат от липса на възможност да си купят стоки от първа необходимост. Вчера Асен Василев не знае колко струва хлябът. Тези хора на земята не ходят, ядат банички", разгневи се водачът на местната листа Жечо Станков.  По думите му има ръст на потребителските и бързите кредити. "Г-н Борисов, докато е стоял начело на държавата, никога не сме обяснявали колко високи са цените", заяви Станков.

Според него по времето на управлението на ГЕРБ Бургас е бил приоритет.

Избори за Народни представители на 02.04.2023 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!