"Вашият приоритет, Бойко - Западните Балкани, е и наш приоритет", е посочил Жан-Клод Юнкер на среща с премиера Бойко Борисов.

Партньорството между българското правителство и Европейската комисия по време на ротационното председателство на страната ни беше обсъдено по време на среща, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вижте снимки от срещата >>>

Двамата са подчертали, че отношенията на доверие и сътрудничеството между членовете на кабинета, които ще ръководят заседанията на Съвета, и комисарите са предпоставка за постигане на напредък по откритите за решаване въпроси.

Министър-председателят е посочил, че за 10-годишното си членство в ЕС България е натрупала опит при разрешаването на различните кризи, през които е преминавал Съюзът, и ще продължи да е активна в дискусиите за неговото бъдеще.

"Отговорността ни през следващите 6 месеца е голяма, но оставаме сигурен партньор при търсенето на съгласие по най-важните за Общността теми. За нас е изключително важно да се укрепи единството на Европейския съюз", е подчертал българският премиер.