Лидерът на ГЕРБ написа още във Фейсбук:

"Днес пътуваме свободно, търгуваме свободно, от тази година и ще разговаряме свободно в ЕС (безплатен роуминг от 15 юни - б.р.). Това са естествените следствия от общите ценности на многообразния континент.

Времената не са леки, предизвикателствата не са малко, но историята показва, че пътят е един – единна и стабилна Европа. Започнем ли да се делим – последствията са за всички и сега по-ясно от всякога виждаме това, при излизането на Великобритания от Съюза.

Само заедно интересите на всички могат да бъдат защитени и европейските граждани да се развиват и просперират, защото хората са в основата на Съвременна Европа".

Междувременно държавният глава Румен Радев заяви, че днес празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата над хитлеро-фашизма.

Радев поздрави президента на Руската Федерация Владимир Путин с думите:

"Приемете моите поздравления и благопожелания до Вас и до руския народ по случай Деня на Победата – 9 май. Трудно можем да си представим, как би изглеждал днес нашият свят без историческата победа преди 72 години, постигната с решителния принос на смелите мъже и жени, жертвали живота си за освобождението на света от нацизма“.