След срещата си с британския си колега Дейвид Камерън, Борисов съобщи пред журналисти, че той, както и израелските официални власти, е обявил, че има информация, че Иран и групировката „Хизбула” са замесени в терористичния акт. Министър-председателят обаче коментира: "До този момент ние не сме получили такава конкретна информация. Аз помолих Дейвид да ми я предостави, ако я има, защото това са тежки обвинения", каза тогава той.

„При посещението в Лондон министър-председателят не се ангажира с позиция относно извършителя на атентата на бургаското летище, което на този етап е правилно и разбираемо", заяви днес на пресконференция Янаки Стоилов от БСП.
Той обаче добави, че българските власти трябва да ускорят разследването и събирането на информация, така че да предоставят на българското общество това от което то се интересува - причините на атентата, неговите извършители и организатори.

По повод на предполагаемо участие на "Хизбула" вчера и президентът Росен Плевнелиев каза в интервю за BBC World, че разследването работи само с доказателства и факти.
"Експертите трябва да бъдат оставени да си свършат работата, а след това политиците ще имат последната дума", добави държавният глава.

От левицата коментираха и състоянието на българския спорт, което се превърна в друга основна тема на посещението на Борисов във Великобритания, където той се срещна с част от олимпийците ни.
„Държавата трябва да развива основата на спорта, за да очакваме високи спортни постижения. Препоръчваме на министър-председателя да не се занимава с намирането на собственици на футболни клубове, заедно със свои подопечни депутати", каза Стоилов.
Той посъветва управляващите да насочат стремежите си към масовия спорт - 
например да се заделят средства и в училищата да се изградят повече спортни площадки, което ще гарантира на децата да спортуват.

Преди дни стана ясно, че Борисов се е заел със собствеността на футболния клуб ЦСКА и се кани да докара руския гигант ”Газпром” за спонсор. Неговият съпартиец - депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който се прочу с лобистки законови поправки. Той ръководи Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА и е на път да сключи споразумение със собствениците на ЦСКА от фирма "Титан" - Димитър Борисов и Иво Иванов, които да прехвърлят акциите без финансови претенции, съобщи БНР.
Преди това премиерът убеди аптечния бос Веселин Марешки да поеме издръжката на "Локомотив" - Пловдив и уреди със спонсор ”Левски” – руската банка ВТВ.

Именно в Лондон обаче Борисов демонстрира загриженост и за други спортове, освен за любимия си футбол. Той съобщи, че зала "Христо Ботев" ще бъде предоставена на волейболистите, 100 000 евро ще бъдат отпуснати и за зала във Варна за спортна гимнастика. Наградният фонд за тениса пък вече бил над 1 млн. лв. Борисов призова олимпийците да печелят награди, защото правителството предвижда доживотни парични "награди".