Борисов е на двудневно работно посещение в Обединеното кралство по покана на Камерън. С него е и министърът на икономиката Делян Добрев.

След срещата българският премиер заяви, че Дейвид Камерън, както и израелските официални власти са обявили, че имат информация, че Иран и групировката „Хизбула” са намесени в атентата в Бургас, предаде БНР.

Борисов коментира, че "до този момент ние не сме получили такава конкретна информация".
"Аз помолих Дейвид да ми я предостави, ако я има, защото това са пак повтарям тежки обвинения. Още веднъж помолих преди да направим, каквито и да са констатации ние все още към днешна дата нямаме, въпреки идеалните възможности да се намери въпросният човек като кой е в света.
Защото не е да търсим по нещо мъничко неговата самоличност. В случая имаме прекрасно запазена глава, сиреч неговото лице, ДНК-профил направен по абсолютно най-добрия начин, включително и пръстови отпечатъци. И никъде по масивите в света не излиза кой е този човек”, коментира премиерът.

Обсъдена е била възможността наши спецполицаи от ДАНС и разузнаването да минат на обучение при опитните си колеги в британските спецслужби.

Дейвид Камерън изрази желанието си за развитие и заздравяване на двустранните отношения в областта на сигурността и енергетиката.

Двамата са обсъдили бъдещето на ключовите проекти, които да осигурят диверсификация на доставките на газ за Европа.
Премиерът посочи, че вчера Камерън е обсъдил този въпрос и азербайджанския президент Алиев в Лондон. „Бритиш петролиум” биха работили по проекта „Набуко запад”, ако той е икономически ефективен, каза още Борисов.

За "Набуко" предстоят разговори с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, в които ще участват и българският, и британският министър-председател, стана ясно след срещата, съобщиха от Министерски съвет.

В прессъобщението им пише, че Камерън и Борисов са за строга финансова дисциплина и свободни пазари.
Ние, заедно с господин Борисов, работим много тясно в рамките на Европейския съюз за свободни пазари, строга финансова дисциплина и по отношение на търговията с наши партньори извън съюза, заяви Камерън.
В много сфери имаме пълно разбиране и защитаваме обща политика в ЕС, особено по отношение на финансовата дисциплина и сигурността, допълни Борисов.
Той благодари на колегата си за подкрепата във връзка с приемането на Закона за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин.

По-рано от МС съобщиха, че заради натоварената си програма премиерът няма да посети олимпийските игри. По-късно bTV съобщи, че кратка среща с Борисов планират утре част от българските спортисти.
За сутринта в сряда е предвидена 30-минутна среща на Бойко Борисов с част от олимпийците ни, неангажирани този ден със стартове и тежки тренировки.
Чрез нея премиерът желае да окуражи нашите в представянето им до края на игрите в Лондон.