"БСП няма основание да твърди, че правителството е вредно за България. След като БСП говори за корупция, значи контрабандата намалява", това заяви премиерът Бойко Борисов пред хотел "Империал" в Пловдив, където откри голям икономически форум.

Така той коментира внесения от левицата вот на недоверие към кабинетаза провал в сферата на сигурността, като според социалистите управляващите не се справят с безхаберието в МВР и корупцията в МО. Дебатите по него ще бъдат проведени на 26-и юни, а гласуването - на 29-и.

"С какво сме вредни? С кое сме вредни - че сме ви докарала повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа, единствени! Така че тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят какво беше в Харманли, Овча купел, да си спомнят бежанските бунтове. Казвам го с вродената си скромност. Дойде ли БСП на власт, всички фондове спират. Когато ГЕРБ управлява, фондовете си вървят. Кажете едно благодаря", допълни Борисов.

По думите му не се управлява лесно в див популизъм, който напоследък е обхванал света и България.

Според него в неделя ще бъде много трудно на срещата в Европа, където ще се вземат мерки за мигрантите.

"Съжалявам, че колегите не се съгласиха с това, което им предложих преди 4 г. Когато стане наводнение първо чакаме да спре водата и тогава почваме да чистим. Същото е с мигрантската вълна. Тя мина и отнесе цели системи, политически партии. Но ние спираме на 100% притока на емигранти към Европейския съюз. Тези, които бягат от войната, ще ги настаняваме в центрове. И след това по график, ако гръцкият бизнес иска работници, поема грижата по тях и ги оставя. Другите се връщат в своите държави по име и пръстови отпечатъци", уточни премиерът.

Политологът Иван Кръстев, който участва във форума, заяви, че има моменти в историята, къд

Заедно с него в Пловдив са и половината министри, присъстват и известни икономисти от цяла Европа.

Министър-председателят се срещна с представители на гръцкия бизнес в рамките на двудневния Пловдивски икономически форум, който започва днес, съобщиха по-късно от пресслужбата на кабинета. Гръцките инвеститори имат интерес да пренасочат нови капитали към България, са подчертали представители на десет големи компании от южната ни съседка. Те са благодарили на българското правителство и на премиера Борисов за стабилната инвеститорска среда в страната, като са посочили, че България е привлекателна за бизнеса с ниските си данъци и добрите финансови показатели, които отчита. България е стабилна, гръцките инвестиции масово идват тук, защото е сигурно за парите, които се влагат, е било подчертано от представителите на гръцкия бизнес, се казва още в съобщението.

По време на разговорите са били обсъдени и теми, свързани с банковата стабилност и данъчната политика на правителството.