"Българинът е cвикнал, като има някакъв проблем, държавата да мy е виновна. Без значение дали е общината, правителството и т.н.", заяви в Пловдив бившият премиер след участието си на кръгла маса по темата транспорт.

Той обеща да намали административната тежест за бизнеса.

"Милиони пъти се ходи за свидетелство за съдимост, за удостоверение за съдимост. Затова решихме да обърнем обратно тежестта. Разработили сме едно много стегнато планче. Един администратор да събере всички документи. Като подадеш една молба за нещо, даваш името, адреса и съответният служител да може да провери. Така служителят ще бъде длъжен да ги комплектува за определен срок. Аз съм сигурен, че така ще се спестят милиони човекочаса и ще се спестят нервите на хората“, уточни Борисов.

Той обеща да не вдига данъците и дори каза, че е редно и могат да се намалят.

"Защото адмиралите искат за кораби, генералите самолети, а пехотата иска за 200-300 милиона техника и като се тегли чертата това са много пари", каза бившият премиер.

Той и допълни, че има притеснения и заради приказките за безлихвени кредити, които обещават други партии, а те са опасни за банките.

"Почнеш ли да пипаш частниците и правилата на работа - моят кредит да е безлихвен, на генерал Попов ще стане с двойна лихва, не е добре. Безплатни работи няма, нищо че са приятни за слушане", добави Борисов.

Според него по-ниските лихви по кредити значи и по-ниски лихви по депозити, а това ще разстрои банковата система.

По думите му жизнено важна за Северозападна България е АМ "Хемус". Без нея регионът щял да обеднява още. Той обеща и нов път между Ботевград и Мездра, който щял да съживи региона.

Бившият премиер призна, че пътищата през Стара планина са скъпо удоволствие.