Дарителската кампания за набирането на средства за лечението на момиче, което беше блъснато на пешеходна пътека от 23-годишен шофьоьр, инициира областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев.

Инцидентът стана на 27 юни на бул. "Руски" в града. След катастрофата 16-годишната Христина Плахова е приета по спешност в УМБАЛ "Св. Георги", където лекарите установяват наличието на множество фрактури. Тези на глезена и петата са оперирани. Установена е и фрактура на таза, заради която Христина е обездвижена.

Момичето все още е в шок. Възстановяването й ще отнеме месеци, а част от лечението не се поема от НЗОК. За цялостното й възстановяване и рехабилитация са необходими 10 000 лв.

Родителите на Христина са бежанци от Украйна, които живеят и работят в Пловдив от година и половина. Самата Христина се надява през октомври да започне учебни занятия в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където кандидатства преди месец.

Дарителската кампанията е подкрепена от почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев.

Ако искате да помогнете, сметката е на името на майката Наталия Плахова - BG90UBBS80021047278150, като при превод е необходимо да се отбележи, че сумата е за кампанията "За Христина".