Магистратите обаче приеха, че той трябва да остане на лечение в болница, тъй като здравословното му състояние наистина е тежко, съобщи БТА.

След като изслуша представената днес експертиза, съдът счете, че състоянието му се е влошило, след като е бил задържан, тъй като в следствения арест не му е оказвано съответното лечение. Заболяването се е изострило и придобило хроничен характер, били са засегнати и други органи.
 
В момента Златко Баретата е в следоперативен период на лечение, има нужда от специализирани грижи и обстановка, в която да се лекува, са установили още лекарите, предаде БГНЕС. Към момента за Баретата се полагат грижи, той е настанен в болница, където се възстановява успешно и няма данни за усложнения.

Вещите лица обаче заявиха още, че той не може да се лекува в МВР-болница или в болницата към затвора. Единствено в болница "Токуда" можело да положат нужните грижи за него. Заради това съдът прецени, че не е задължен да измени мярката му за неотклонение, но тъй като наистина му е нужно лечение, ще остане в здравното заведение под охрана.

По време на съдебното заседание обаче стана ясно, че защитата на Баретата и самият той са поискали мярката му за неотклонение да бъде изменена в “домашен арест”, тъй като "така би достигнал психическото състояние, което ще му даде възможност да се възстанови".
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно един от обвинените като съучастник на Иванов - Ивайло Борисов-Ториното, също поиска да бъде пуснат на свобода, но магистратите го оставиха в ареста.

Заедно с още 19 души Златко Баретата е обвинен за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София, на която той е сочен за организатор. Заедно с подсъдимия Мартин Димитров, Иванов е обвинен и за убийството на Румен Стефанов-Алф от Перник.

Вижте видео от началото на заседанието