Случилото се разигра в петък вечерта, след като в Разград бе открита официално новата трибуна на местния стадион. Това стана в присъствието на премиера Бойко Борисов, който долетял с военен хеликоптер заедно с финансовия министър Владислав Горанов.

На въпрос на журналиста от bTV Димитър Тасев как се чувства от това, че "Лудогорец" празнува 70-годишнина, става шампион и открива нова трибуна, но на стадиона има празни места, Домусчиев отговори гневно: 

"Къде ги видяхте тия празни места? Единствените празни места бяха на трибуна "Моци" на първите няколко реда, където момчетата бяха отишли в агитката. Така че ти говориш някакви глупости. Ти или си олигофрен, или не знам... Искаш ли да ти покажа - има турникети и касови апарати. Отиди при г-н Горанов, финансовият министър, да ти покаже колко места са продадени. Защо си дошъл да се заяждаш? Изчезвай, с олигофрени не ми се говори, повече не искам да те виждам, аз говоря с хора, които могат да мислят!".

Проявата на футболния бос предизвика вълна от негативни реакции в социалните мрежи, където дори започна кампания "Je suis олигофрен" ("Аз съм олигофрен").

Днес около обяд Домусчиев излесе с извинително писмо, което беше публикувано на сайта на "Лудогорец". В него се казва:

Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV. Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към "Лудогорец" и напълниха стадиона”. 

Бизнесменът подчерта, че цени труда на журналистите и обещава, че когато приключи напълно строежът на ”Лудогорец Арена“, репортерите ще имат възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си.

По-късно bTV Media Group излезе с официална позиция, в която се казва, че са недопустими прояви на агресия или всяка друга форма на намеса в работата на журналистите.

"Призоваваме за спазване на законовите и етичните норми на поведение и реакция в цялото общество. Правилата важат за всички, а позицията на публична личност не дава никакви привилегии", заявиха още от телевизията.

От Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) - България пък призоваха колегите си да покажат, че имат професионално достойнство и да бойкотират публичните личности, които не го зачитат. Унижаването на журналистите и непрекъснатото понижаване на техния социален статус се отразяват пагубно на цялото общество, се казва в позицията.

От асоциацията подчертават, че това не е първият път, в който Домусчиев се държи по недопустим начин с журналисти.

"През март репортерът от „7 дни спорт“ Симеон Кичуков не беше допуснат до мач на разградския тим с „Литекс“, а по-рано лично Кирил Домусчиев отправи остри критики и заплахи към коментатор от телевизия „Диема“, след като останал недоволен от коментара му за двубоя на шампиона на България със сръбския „Партизан“, припомнят от АЕЖ.

В същото време коментари предизвикаха и други думи на Домусчиев, малко преди да се стигне до скандала с репортера.

"Благодаря на Бойко Борисов и финансовия министър Владо Горанов, че дойдоха да ни уважат празника. Това бе изненада за мен. Летели са час и половина с военен хеликоптер, за да дойдат. И не заради концерта на Цеца Величкович, а за да уважат хората в града", каза Кирил Домусчиев, от което стана ясно, че премиерът продължава да използва държавни машини, за да посещава спортни събития.