Починалият в Дупница е работник на почистващата фирма "Аса Шеле", съобщиха от спешния център в града, цитирани от БТА.

Малко преди обяд екип на спешния център е бил извикан на адрес на улица "Цар Освободител" след сигнал на телефон 112. Дежурните медици установили, че 37-годишният С.Т., който е седял до шофьора на камиона за смет, е издъхнал.
От първоначалния преглед всички данни са за масивен инфаркт заради горещините, но предстои аутопсията да установи точната причина за смъртта.

За днес метеоролозите прогнозираха на Балканите температури до 39 градуса. За България се очакваха до 36 градуса.

С 15 на сто повече повиквания са получили екипите на Спешна помощ в столицата заради горещините, каза за БТА д-р Пламен Паликарски, завеждащ работната смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Очаква се до края на деня повикванията към спешните екипи да нараснат до 230-240, като до момента те са 130, уточни лекарят.

Вчера в България, с изключение на Черноморието, температурите прехвърлиха 34 градуса. Най-горещо беше в Сандански - 38,5 градуса.
На много места в страната хората колабираха от горещините и спешните екипи едва смогваха да помагат.

Във вторник съществена промяна на времето у нас няма да настъпи, а в сряда в следобедните часове ще има повече облачност и на места не е изключено да превали слаб краткотраен дъжд и да прегърми.
В София до края на седмицата ще остане горещо, с температури от 31 до 33 градуса.

По морето ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността към сряда, когато главно над северния участък не е изключено да превали и прегърми. Температурите на въздуха ще бъдат от 29 до 32 градуса, а на морската вода около 24-25 градуса.

В планините през повечето дни на седмицата ще бъде слънчево, само вторник привечер и в сряда, както и в неделя ще има повече облаци и на места ще превали и прегърми.
Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат от 23 до около 25 градуса.

Последна актуализация в 17 ч.