Жестокото престъпление бе извършено на 11 декември м.г. Тогава тялото на търговския представител на голяма верига бе открито в нива край пътя в района на село Пловдовитово. Трупът бе с огнестрелни и прободни рани.

Няколко дни по-късно полицията задържа извършителите - съпрузите от Пловдив Галина и Огнян Петкови. 32-годишната жена и 45-годишният мъж бяха обвинени в грабеж в особено големи размери, придружен с убийство. 

Вчера пред Окръжния съд в Стара Загора съпрузите признаха вината си и поискаха съкратен процес. Стана ясно, че Петкови били във фактически развод, а Галина поддържала връзка с убития Кънчо. Именно тя била инициаторът на грабежа, а впоследствие и на убийството на младия мъж.

Петкови откраднали от Кънчев 8600 лева, мъжка черна борсета, две трудови книжки, лична карта, свидетелство за управление на МПС, паспорт и мобилен телефон, а за убийството използвали пистолет марка “Зауер 1930”, модел “Бехерден” и нож с дължина на острието 10-12 см., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Жената била тази, която нанесла ударите с ножа, а преди това двамата съпрузи се редували да дърпат спусъка, докато оръжието засякло.

Поради съкратената процедура и редуцирането на наказанията с една трета, Петкови не получиха доживотни присъди. Галина Петкова бе осъдена на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а съпругът й на 12 г. затвор при същия режим.

Съдът уважи и гражданския иск в размер на по 50 000 лева за двамата родители на убития.

Майката на убития - Пенка Иванова от Полски Тръмбеш, изслуша присъдата със сълзи на очи. Тя каза пред "24 часа" веднага след нейното прочитане, че ще обжалва, а присъдените на семейството пари не я интересуват. Възмутена е от правната възможност убийци да признават вината си и да се ползват от привилегията на съкратеното съдебно следствие.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд-Пловдив в законовия 15-дневен срок.