Информацията бе потвърдена от директора на полицията в Стара Загора Иван Чолаков, цитиран от Plovdiv24.bg.

Тялото на убития мъж, който е на възраст между 35 и 40 години, е открито в нива край пътя в района на селото.

"Категорично се разследва убийство и не може да става дума за катастрофа или случаен инцидент", коментира Иван Чолаков. Той отказа да оповести с какво е бил умъртвен мъжът. Престъплението се разследва от криминалисти от РПУ-Чирпан.

Вчера сутринта дистрибуторът е тръгнал с пикап, натоварен с алкохол и хранителни продукти в посока Първомай. След като в късния следобед клиенти започнали да звънят във фирмата, че не са получили заявената стока, започнало издирване. Служебният автомобил бил открит по монтираното GPS-устройство на пътя край село Плодовитово, а тази сутрин полицаите открили и тялото на мъжа.

Шефът на старозагорската полиция допълни, че се работи по три версии за убийството, но отказа да каже какви са те. Със сигурност обаче нападението не е било с цел грабеж, защото стоката и парите, които дистрибуторът носел в себе си, били непокътнати, съобщи "Трафик Нюз".

Убитият е служител на голяма търговска компания от Южна България, която от скоро е на пловдивския пазар. Основната дейност на фирмата е търговия на едро с  месо и млечни продукти. Компанията има и собствена марка.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Стара Загора.