32 г. затвор за съпрузи, убили и ограбили дистрибутор

Окръжният съд в Стара Загора осъди на общо 32 години затвор съпрузите Огнян Петков и Галина Петкова за убийството и грабежа на 36-годишния Кънчо Кънчев.

Обратно в новината

Коментари - 32 г. затвор за съпрузи, убили и ограбили дистрибутор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

позор. млади бели българи да станат убиици за пари на друг млад човек!!! дано кръвта му ги залива всяка нощ, докато се пукнат жестоките им сърца.

За коментиращите: Законите нито ги създават, нито ги приемат работещите в правосъдието, а онези 240, които вие избирате и им се кланяте, така, че престанете да плюете!!!

Тази присъда е възмутителна, след 20 години отново ще е навън,за да отнеме нечий друг живот. И то само защото са си признали! Боже, пази децата ни!

БОЖЕ, какви хора има! уж изглеждат като всички на улицата, а КАКВИ ИЗЧАДИЯ1 Чак ме е срам, че и те, и аз сме човешки същества. Да спиш с един, но да го убиеш с този на който изневеряваш. и то за едни дрисливи пари. Предумишлено..... Значи планувано, обсъждано, ужас..

Господа, питам - защо съкратената процедура е причина за намаляване на наказание за убийство? Защото пести време и усилия на съдиите? Ако това е законосъобразно, то законът трябва да бъде променен в по-разумен. Да, разумно е, съгласието на обвиняемите за съкратена процедура да е основание за по-лек режим на изтърпяване на наказанието, но не и за намаляване на размера му. Всекиму своето, а не неразумното, нали?

очевидно за съдии и адвокати колкото повече престъпници има на свобода, толкова по-добре за бизнеса. да, но един ден и вие ще пострадате и тогава не се оплаквайте, защото вие създадохте днешния образ и репутация на правосъдната система.

Има нещо гнило в правосъдната система. Не може за предумишлено убийство да дават 12 години. Това си е доживотна присъда. Да ви пикам на съкратените процедури.

Нищо, някой близък до убитият човек, ще има средно 12 години да измисли ,как да "оправи нещата" след,като изтече тази смешна присъда без да излежи живота си след това. Това сме ние в Тази жалка страна, само сам се оправяш.

Присъдата е гавра с паметта на убития и подигравка за родителите му.Такива изчадия трябва да се разстрелват директно,така ,както постъпват и те.Цацаров да се събуди от мечия си сън и да предприеме нещо по въпроса с признаването на вина и намаляване на присъдите.............

Справедлива присъда за убийство няма, но все пак може да се наказват виновните ... за разлика от многото пуснати на свобода или с до 1 година наказание ...

Ако това се беше случило в САЩ, тези боклуци щяха да бъдат осъдени поне на 300 години строг тъмничен затвор! Защо не се вземат хубавите примери оттам, а само простотиите?

Във ваша подкрепа! Най - добрият за мен пример е от САЩ и Тексас, а не от всички щати. Цитирам изказване на главния щатски прокурор, 1999 г., по безплатния щатски телевизионен канал на Тексас при обсъждане на референдум за отмяна или запазване на смъртното наказание: - " Ние, тук,в Тексас, убиваме убиците." Излишно е да посочвам какво решиха тексасците с референдума си. С техен, а не натрапен. Те, а не някой друг. Демократично, нали! И до днес е така - те, тексасците в Тексас убиват убийците - и по същото Библейско указание, и по съвест. Да, не убивай ближния си, и да - убий убийците. Пак по Билията: Всекиму своето. И атеист да си...

Възмутена е от правната възможност убийци да признават вината си и да се ползват от привилегията на съкратеното съдебно следствие. ----------- А като го премахнат това, ще е още по-възмутена, че обвинените могат и да се отърват поради зле свършена работа от следователите и добри адвокати, наети от тях.

Разпад на ценностната система... Тотален! Убитият не е искал да повярва, че грехът се наказва със смърт... "...не пожелавай жената на ближния си, ни вола му, ни осела му..." Съпругът е трябвало да ги обвини в прелюбодейство, него и жена си, и да ги убият с камъни на площада пазителите... Но сега ще лежи в затвора, защото законите не пазят брака като свещен съюз, а пазят прелюбодейците...

Не нападайте съдиите, защото не винаги те са виновни. Такъв е закона, а съдиите трябва да го спазват. Законите се пишат в парламента. Натам насочете гнева си. Това че депутатите ги устройва да няма големи наказания, да няма закон за защита на частната собственост - това е проблемът.

Палете търтеите в тоги.

Интересно, ти с каква важна работа се занимаваш в момента?

Ей това съкратено производство. Как само 32 години общо за тези гадове, бе съдии. Та вие след няколко години реално ще ги пуснете отново в обществото тези хладнокръвни убиици, за да могат отново да ликвидират някой ли. Че и щели да обжалват. Изроди.

Пише, че родителите на убития ще обжалват. За другото си прав(а).

Ти присъствал ли си на убийството? Свидетел ли си? Те ще влязат в затвора единствено заради тяхното прознание. Ако не бяха признали кой ще гарантира, че следователите ще си свършат добре работата и ще имат неопровержими доказтаелства, че те са убийците. Ти ли? То само с ядене не става!

А каква е работата на полицията и после на прокуратурата? Нали да събере неопровержими доказателсва за процеса. Какъв е смисъла хладнокръвен убиец да полежи само няколко години в затвора, защото си е признал, нещо което може да бъде доказано. Това нито е от полза за обществото, нито е справедливо. Не е ли точно съдът този който решава правото на съкратено производство, в такива случаи дали е удачно ако има достатъчно доказателства и улики да се позволи съкратена процедура, само и само да се спестят средства и време, нищо че пускаш несправедливо убиици отново сред обществото само след няколко години. Специално в този случай дали има достатъчно събрани доказателства не знам, щом са ги заловили толкова бързо най вероятно има, едва ли и ти знаеш подробностите ако не си навътре в разследването. В нашите съдилища това със съкратената процедура е масова практика, не за друго а да си спестят дългия процес, не заради доказателствата. Това ме възмущава. Ми мерси от такова проформа правосъдие.

Съдът - така или иначе, прилага законите каквито са. Законите ги твори - в крайна сметка, Народното събрание. Народното събрание го създаваме ние - такова, каквото ни го сервират в изборните листи едни дълбоко заинтересувани от печалбите си икономически кръгове, елипси и други фигури с явни и тайни международни връзки. Ние само избираме "демократично" техните хора и никого другиго. Та не знам като плюем "правосъдната система", това точно системата за плюене ли е или е само кучето, което са ни го пуснали да гоним, за да не им пречим "те" да си гонят интереса.

От затвор се излиза, от гроб се НЕ излиза !

Винаги се чудя на логиката на закона. За убийство на дете на пешеходна пътека - 4 години. За убийство на възрастен на пешеходна пътека - условна присъда. За друго убийство - доживотна. Знам, че има разлика в обстоятелствата, но все пак става дума за цената на човешкия живот.

Абсурдно е прилагането на правилата за съкратено производство в случай на предумишлено убийство. Пълен абсурд.

Предполагам, че имат някакви затруднения в доказването на престъпления, та за по-лесничко е въведено, признай са по ще ти опростим половината присъда.

Наистина признаването на вината и помилването чрез т. нар. акт на съкратена процедура са недоразумение в правораздаванетно. За извършителите на такова брутално убийство не трябва да има друга присъда освен смъртно наказание.

Ако прокуратурата не успее да докаже, че тези двамата са убийците, а им само подозрения или дори косвени улики, то съдът ще ги пусне. Щото няма годни доказателства. Склонен ли си тази възможност да стане 95% вероятна? Щото милиционерите и прокурорите много много не се натискат да работят. И без това всички плюят по съдиите. В съда с репликата на Чапаев "Петка, някак си вътрешно знам, че 0,5 + 0,5 са едно кило водка, ама не мога да го обясня." няма да минеш. Там трябва еднозначно доказателство и еднопосочна логика. Съществува ли в логическата верига на прокуратурата (или в тази от доказателствата) възможност за разклоняване съдът ще пусне обвинените.

Аз НЕ ИСКАМ да хрантутя тези изроди, от които на този свят няма никаква полза!!! НЕ ИСКАМ!!!

Ебахти правосъдието.... Ебахти държавата....То к'ва ли и държава....

Е.ати боклуците. Предварително обмислено и запланувано,извършено по жесток начин убийство, с цел грабеж. За такова нещо - единствено и само максимална присъда !

Не може при убийство да се прилага съкратене процедура, а ако се прилага, това да не е свързано с намаляване на присъдата!!

Абе съд за съдиите няма ли или трябва народен съд да ги съди тия продажни червеи!

Що? Съдиите не измислят законите.Те само ги прилагат.На друго място (парламента) се пишат законите, включително и този, даващ право на умишлените убийци да се споразумяват със съда.

За това престъпление сумирано не 32, а 302 години, доживотен трябва да се даде. С тези присъди тези изроди един ден пак ще се разхождат между нас.

При такова убийство - това наказание не е нищо

"Стана ясно, че Петкови били във фактически развод, а Галина поддържала връзка с убития Кънчо." Женкарите да му мислят, че мерака може да те затрие за нема нищо.

Сещам се за публикация от вчера, за австрийския съд осъдил наша банда за грабеж на две възрастни жени, бити жестоко, но живи. Тарторът осъден на 20 г, останалите според "приноса" - на 8, 5 и 2.5 години. Ако имаше смърт, какви ли щяха да са присъдите в Австрия, също член на ЕС?

Най-голямата хидра в тази държава - Независимата Съдебна Система. Нищо не върши, а лапа заплати, бонуси , коледни и т.н.т.. Няма друга институция която така нагло да се самоопределя - ВЛАСТ !

Поне 75% осигурени в/у максималния осигурителен доход и т.н.

За убийството ясно, ама 8 хилки - особено големи размери...

в тиквена България, няма! Присъдите за умишлено УБИЙСТВО с грабеж са нищожни.

без да коментирам конкретният случай... 20 годни не е особено лека присъда. Всъщност, ако 1/10 от убийците вземаха по 12 (не по 20) години, щяхме да имаме мнооого по-малко убийства. Ако сега са на 30, ще излезе на 50. и тези 20 години няма да са курорт.

и това е нещо. ако бяха цигани или афганистанци, или гръцки шофьори, щяха да са с условна.

В България няма правосъдие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тези, занимаващи се с тази празна от съдържание дума, са идиоти, лакеи и боклуци, лакоми за пари и власт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само смъртна присъда - зъб за зъб, иначе пак ще убиват. Ама това брачният живот на някои хора им се отразява страшно зле. Да бяха се самоубили като им е гадно защо трябва да притесняват свестните хора!?

Сега ще обжалват присъдите.

Абе ние в каква идиотска "държава" живеем???? Убиват хладнокръвно, признават си и хоп съкратена присъда.... - за такива не доживотен затвор ами смъртно наказание!!!!!!!!

Обаче ако не си признаят нали се сещате следствието и прокуратурата за колко време ще докажат вината им.Отделно ще мине време и докато съдът приеме доказателствата.

Така е много лесно,няма да се мъчат да разследват,а и подсъдимия минава леко.

-грабеж в особено големи размери, придружен с убийство. вече никой не знае значението на думите ... кое е по-лошото обир или убийство ? пише се така: убийство придружено с грабеж ....

ЯВНО,ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ-СЪДА СА ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!

Скоро прочетох някъде разликата между американската и подобните на нея съдебни системи и българската: американската цели с присъдата да ИЗОЛИРА престъпника от обществото, а нашата целяла да го ПРЕВЪЗПИТА и превъзпитан вече, да го върне в обществото. Искам да попитам уважаемите съдии - как се превъзпитава ИЗРОД? Защото само изрод може да стреля до откат в човек, че и с нож да продължи да ръга!

Защо съдиите питаш, отговорът трябва да е от парламента

Не съвсем - вярно, че в НС се коват законите, но преди да влязат там за обсъждане и гласуване, преминават през една дузина комисии и подкомисии, които пък се консултират с две дузини експерти! Та сред тези експерти има и юристи, нали?!

За тази само смъртна присъда или доживотна без право на замяна и да работи до края на дните си, а не ние данъкоплатците, крайно време е престъпниците сами да си заработват хляба

Какво става? Всеки изперкал психопат си признава вината и полузава лека присъда. Не останаха свестни хора в тази държава заради такива глупости!

d4

когато правораздаването се превърне в лобизъм, лично облагодетелстване, политически сметки, сценарии, политика и ненаказуемост на онези, които го прилагат, държавата се превръща в джунгла! а след това идва момента на саморазправа и правото на по-силния! к,ва реформа, к,ви 5 лева???

Ще полежат 5-6 години и при добро поведение излизат... Смешни закони! При убийство, не трябва да има съкратена процедура и наказанието да се редуцира.

Прав си! Но за това не е виновен БГ съд, а законодателите ни - като се промени законът и отпадне тази възможност за по - лека присъда (както в този, така и в други брутални случаи), съответно няма и да има такива недоразумения.

Това българско правосъдие е наистина кретенично.Напоследък виждам че осъждат хората "общо" на кило.Що за кретени са тези наши адвокати ,съдии и прокурори ? Остава само мъжа и жената да се разберат по колко години ще лежи всеки или пък единия може да вземе цялата присъда и пък другия да си иде и да продължава да трепе.Здрвейте кретени!

Общо на кило ги "осъждат" журналистите ни, не съда. Толкова си могат нашите, лъжат, като си мислят, че са оригинални.

Не разбирам , какви са били аргументите на тези малоумници които са написали този закон. Признаваш - и си свободен....

Само по признание не могат да те осъдят. Само по косвени доказателства - също. Ако от прокуратурата са събрали само косвени доказателства, което те и единствено правят, на съда му трябва и признание. И това е начинът - със сделка. Ти на мене признание, аз на тебе по-малка присъда. И докато в кримките, сделката е извън съда и представлява обещание от страна на прокурора да "съдейства", "лобира" пред съдията за по-малка присъда, при нас е заложено в закона.

Като се има предвид че само за незаконното оръжие се предвижда до 8 години на сянка отделно за умисъл за употреба му; направо човек с радост да започне да убива -кмета, народният представител , министър и прочие -присъда по късата процедура за "признаване вината и споразумение с прокурора" после две за три, добро поведение и слид 4 -5 години на улицата, "отслужил" наказанието. Е някоя друга кутийка "оръжейна смазка", ама на стари години няма да те мъчи маясъла. Както казват "Всяко зло за добро"! Вива за споразумението, вива за правосъдието!

Има хора, да не говоря лошо за всички мацинки, които са долна сган и даже затворът е прекалено удобен за тяхното зло. Сега ние трябва да ги храним. От махане на смъртното наказание злините не намаляха, а се увеличиха и с нищо не се подобри положението на обществото. Идеята на ЕС няма да работи още много години. Трудно е да обясниш на разярения убиец : "Не убивай! И теб няма да те убият! " Злината не се подава на размисли много често. Тая си е директно за смъртно наказание.